Activision Blizzard haastettu oikeuteen – syytetään naisten syrjinnästä ja seksuaalisesta ahdistelusta

Activision

Activision Blizzard on yksi isoimmista ja tunnetuimmista peliyhtiöistä maailmassa.

Kaliforniasta kuuluu järisyttäviä uutisia, kun Department of Fair Employment and Housing nosti kanteen peliyhtiö Activision Blizzardia kohtaan. Kanteen mukaan yhtiössä työskentelevillä naisilla on ollut huonot työolot, huonompi palkka ja heitä on ahdisteltu seksuaalisesti.

Pörssiyhtiönä toimiva pelialan jättiläinen tunnetaan useista huippupeleistä, kuten World of Warcraftista, Diablosta ja Call of Dutysta. Voidaan siis puhua sellaisesta toimijasta, joiden pelejä lähes jokainen on pelannut.

Department of Fair Employment and Housing on tutkinut Activision Blizzardin toimia noin kaksi vuotta ja tutkimuksen mukaan yhtiössä ei ole toteutettu tarvittavia toimenpiteitä naistyöntekijöiden syrjinnän, häirinnän ja kostotoimenpiteiden puolesta. Lisäksi ongelmia on ilmennyt palkkioissa, irtisanomisissa sekä ylennyksissä.

Kanteen mukaan työpaikalla on kerrottu raiskausvitsejä ja siirretty töitä naistyöntekijöille, jotta miestyöntekijöillä olisi enemmän aikaa pelata videopelejä. Tämän lisäksi ylennyksissä on pihistelty, koska naisten on pelätty tulevan raskaaksi.

Kanteen ehdottomasti järkyttävin kohta koskee naista, joka teki itsemurhan bisnesmatkalla. Kanteen mukaan hän oli joutunut ennen tätä vakavan seksuaalisen häirinnän kohteeksi ja hänen alastonkuvaansa oli jaettu yhtiön juhlissa.

Kuvakaappaus kanteesta.

Activision Blizzardin oman lausunnon mukaan he ovat tehneet yhteistyötä DFEH:n kanssa alusta alkaen ja ottavat syytökset vakavasti. Lausunnon mukaan DFEH:n maalaama kuva yhtiöstä ei ”kuvasta sitä, millainen työpaikka Blizzard nykyisin on”.

Huomasitko tämän?: Complexity penkitti Major-voittajan – tanskalaistähti es3tag tilalle