Aivan huikeaa OG! – Joukkue ensimmäistä kertaa finaaliin

IEM Katowice cs_summit OG ESL Pro League

OG ja fnatic kohtasivat toisensa IEM New York 2020 -turnauksen välierässä. Ottelun voittajalle oli luvassa paikka turnauksen finaalissa.

IEM New Yorkissa vahvoja otteita esittäny OG sai vastaansa ruotsalaisen fnaticin, joka on ollut melko vaisu viime aikoina. Missään nimessä huonosta joukkueesta ei kuitenkaan ole kyse, sillä varsinkin ennen onlineen siirtymistä joukkue oli yksi maailman parhaista.

Mappeja otteluun pääsi ensimmäisenä päättämään ruotsalaisvastustaja fnatic, joka valitsi itselleen Trainin. OG puolestaan päätyi lempikarttaansa Infernoon ja mahdolliseksi ratkaisevaksi joukkueiden välille jäi Mirage.

OG aloittaa ryminällä

Trainin Aleksib:n jengi pääsi aloittamaan CT-puolella, joka on ehdottomasti helpompi mapin osalta. Hyvä alku oli tilauksessa ja se myös saatiin. Ensimmäinen osio oli alusta alkaen OG:n hallintaa ja puolustus oli kuin muuri molemmilla siteillä. Hyvä esitys johti joukkueen lopulta 11-4-osiovoittoon.

Toinen puolisko ei alkanut samanlaisella ilotulituksella, vaan fnatic näytti nopeasti, että se suostuu kaatumaan vain saappaat jalassa. Hyvää comebackia rakentanut ruotsalaisjoukkue pääsi jo rinnalle ja ohi, mutta alkoi sitten kompuroida Aleksib:n hyvien takujen alla. Kiri jäi lopulta vain haaveeksi, kun OG vei ensimmäisen mapin nimiinsä 16-13.

mantuun tärkeä 1v3

Infernossa yllättäviä haasteita

Infernossa Aleksib:n johtama orkesteri on esittänyt huimia otteita ja ollut yksi kartan parhaista joukkueista kesätauon jälkeen. Tällä kertaa kone ei kuitenkaan käynnistynyt toivotulla tavalla, kun hyökkäävällä puolella aloittanut jengi onnistui raapimaan kasaan vain viisi kierrosta, joista kolme tuli viimeisen neljän rundin osalta.

CT-puolella OG koitti vielä rakentaa pienoista comebackia pislarundin voitolla, mutta välimatka vastustajan hyväksi oli vain yksinkertaisesti liikaa. Joukkue joutui kokemaan harvinaislaatuisen tappion Infernosta, kun fnatic naulasi taululle lukemat 16-11 ja tasoitti näin ottelusarjan 1-1.

Mirage ratkaisee kaiken

Miragen OG pääsi aloittamaan CT-puolella, joka on yleensä hieman helpompi kyseisen kartan osalta. Aleksib johdatti joukkojaan upeasti ja erityisesti ottelun alussa nähtiin vahvaa tekemistä suomalaispelaajan joukkueelta. Loppua kohden fnatic sai kuitenkin juonen päästä kiinni ja onnistui lopulta kaventamaan tilanteeksi 9-6.

Ottelun viimeinen pislarundi oli finaaliin pääsyn kannalta yksi tärkeimmistä ja suomalaisfanien harmiksi ruotsalaiset veivät pidemmän korren siinä. Ilo loppui kuitenkin länsinaapurissa lyhyeen, kun OG voitti forceoston ja asetti vastustajan kamalaan rahatilanteeseen.

Aleksib:n suojatit eivät jättäneet tilaisuutta käyttämättä, vaan rummutti upeita hyökkäyksiään kohti sitejä ja meni nopeasti ottelussa jo 14-7-johtoon. Isoksi kasvanut välimatka katkaisi selvästi fnaticin selkärangan, joka ei enää pytynyt taistelemaan ottelun voitosta.

OG lunasti paikkansa ensimmäiseen finaaliin voittamalla Miragen upealla tavalla numeroin 16-9, mikä tarkoitti koko ottelusta 2-1-voittoa. Ratkaisevan kartan ehdoton hahmo oli suomalaispelaaja Aleksib 26 frägillään. Tämä tietää tärkeää näytön paikkaa isossa finaalissa, joka pelataan huomenna sunnuntaina kello 17:00.

 

 


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,
Ottelut:
Mapit: ,,