Aivan ihanaa HAVU! – Joukkue etenee FunSpark ULTI -turnaukseen

HAVU

HAVU on voittanut FunSpark ULTI 2020 -turnauksen karsinnoissa puolalaisen AGOn ja edennyt Kiinassa joulukuussa järjestettävään lopputurnaukseen.

HAVU lähti FunSpark ULTIn karsintoihin mukavasti, kun se nappasi heti ensimmäisestä ottelustaan voiton. Toisessa ottelussa kuitenkin tämän päivän joukkue AGO oli vahvempi ja lähetti suomalaiset alempaan kaavioon.

Tästä disturbedin valmentama joukkue ei kuitenkaan lannistunut, vaan lähti raivaamaan tietään alemmasta kaaviosta kohti lopputurnausta. Matkan varrella joukkue kaatoi c0ntact gamingin, x6tencen ja Sproutin, joten helppoja vastustajia ei polulla tullut vastaan.

Lopputurnauksen ja HAVUn välissä oli siis enää puolalaisjoukkue AGO, joka ensimmäisessä ottelussa otti niskalenkin suomalaisista. Tänään HAVU oli kuitenkin alusta asti todella nälkäisellä pelipäällä ja näytti, miksi se ansaitsee paikan Kiinan turnaukseen.

HAVU päätyi nukeen

HAVUn valintana oli Nuke, jota joukkue pelaa nykyisin aina, kun mahdollista. Siitä asti, kun xseveN saapui joukkueeseen, on ydinjätemaa ollut jengille go-to-kartta. Tämänkin päivän otteet näyttivät sen, että miksi mappi on tiimille niin arvokas.

Hyökkäävällä puolella aloittanut suomalaisjoukkue oli aivan monsterivireessä ensimmäisessä osiossa, kun se onnistui keräämään kasaan yhdeksän kierrosta. Erityismaininta on annettava liekkilasseksikin kutsutulle ZOREElle, joka nappasi 16 uunia ensimmäiseen osioon.

Toisessa osiossa puolalaiset olivat hieman terävämmällä pelipäällä ja alkoivatkin rakentamaan pienimuotoista comebackia. Välimatka joukkueiden välillä oli kuitenkin aivan liian suuri ja suomalaiset paketoivat mapin lopulta helpohkosti 16-12.

Tie vie Vertigoon

Toisena mappina ottelussa nähtiin de_vertigo, jonka puolalaisjoukkue AGO valitsi. HAVU on viime aikoina parantanut otteitaan myös Vertigossa, joten odotusarvot olivat kovat ja toiveet FunSpark ULTIin pääsystä kasvoivat kasvamistaan.

Suomalaisjengi aloitti puolustavalla puolella ja aloittikin maukkaasti nappaamalla sekä pislarundin että vastustajan säästökierrokset nimiinsä. Tästä saatu momentum kesti aina osion loppuun, kun ensimmäinen puolisko meni HAVUlle 8-7.

doton upea holdi

Hyökkäävälle puolelle päästyään joukkue oli täysin pitelemätön ja AGO ei saanut enää yhtään jalansijaa. Erityisesti sLowin uskomattoman upea peli forcerundilla katkaisi viimeistään polakkien selkärangan ja vei HAVUn kohti vääjäämätöntä voittoa.

Loppulukemiksi joukkue sinetöi taululle 16-10, joka tarkoitti samalla suoraa 2-0-voittoa. HAVU pääsee näin ollen karsinnoista mukaan FunSpark ULTI 2020 -turnaukseen, joka on  turnauskalenterin mukaan tarkoitus pitää LAN-tapahtumana joulukuun alussa Kiinassa.

HAVU pääsee vielä kohtaamaan karsintojen Grand Finalissa forZen. Tuossa ottelussa panoksena on 15 000 dollarin rahapalkinto, joten aivan mistään panoksettomasta kamppailusta ei ole kyse, vaikka pääsarjaan paikka jo irtosikin.


Pelaajat: ,,
Joukkueet:
Ottelut: