Aleksib johdatti OG:n välieriin – nyt kaatui FaZen tähtisikermä

Aleksib OG CS-vihjeet G2

Aleksib:n johtama OG otti mittaa FaZesta, kun joukkueet kohtasivat IEM New York 2020 -turnauksen B-lohkon voittajien ottelussa.

Ensimmäiset ottelunsa IEM New Yorkissa jopa hieman yllättäen voittaneet OG ja FaZe ottivat mittaa toisistaan B-lohkon voittajien ottelussa. Panokset eivät missään nimessä olleet pienet, sillä voittajalle oli luvassa paikka turnauksen välieriin.

Mappia pääsi ensimmäisenä valitsemaan FaZe, joka valitsi BIGin tavoin Dust2:n. Pelinsisäisen johtajan Aleksib:n karttavalinnan osalta nähtiin muutos, kun pitkästä aikaa vastustaja bannasi OG:n parhaan kartan Infernon ja pakotti joukkueen valitsemaan toisen mapin.

Aleksib päätyikin lopulta joukkueensa kanssa valitsemaan Overpassin, jota voidaan pitää melkoisena jokerikorttina, sillä se on melko vieras kartta molemmille jengeille. Mahdolliseksi ratkaisevaksi mapiksi jengien välille jäi ydinjätemaanakin tunnettu Nuke.

Vahvaa tekemistä OG:lta

Odotukset Dust2:n osalta olivat tällä kertaa selvästi korkeammalla, sillä viimeksi Aleksib:n johtama jengi onnistui kaatamaan yhden maailman parhaista Dust2-joukkueista. Toki on hyvä muistaa, että FaZen tähdistä löytyy myös järisyttävä määrä yksilötaitoa, joka on ehdottomasti eduksi pölyssä.

CT-puolella aloittanut OG oli todella hyvällä pelipäällä puolustaessaan sitejä. FaZe onnistui keräämään vain muutamia kierroksia sieltä täältä, kun suurin osa hyökkäyksistä tuntui pysähtyvän muuriin, josta ei päässyt läpi. Vahva ensimmäinen osio lopulta Aleksib:n jengille 10-5.

Puolustavalle puolelle päästyään alkoi näyttää siltä, että NiKo ja kumppanit tulevat vielä peliin toden teolla mukaan. Tanskalaistähti valde oli kuitenkin eri mieltä ja esitti 30 frägillään aivan fantastisia suorituksia läpi kartan. Tämä siivitti OG:n lopulta maukkaasaan 16-12-voittoon Dust2:n osalta.

valde ratkaisee mappivoiton

Aleksib johdattaa joukkonsa jatkoon

Overpassia ei kumpikaan joukkueista ole juurikaan pelannut. OG ja FaZe ovat molemmat pelanneet karttaa vain kerran viimeisen kolmen kuukauden aikana, joten missään nimessä joukkueiden suosituin maa ei ole kyseessä. OG kuitenkin nappasi ainoasta Overpassistaan ison päänahan, kun se voitti Natus Vinceren 16-8.

Aleksib pääsi heti esiintymään elementissään, kun OG aloitti hyökkäävällä puolella. Erityisesti osion alussa taktiikat olivat huikeita, kun joukkue murtautui useaan otteeseen läpi vastustajan puolustuksesta. Loppua kohden FaZe kuitenkin pääsi peliin paremmin mukaan ja puolia vaihdettaessa NiKon johtama joukkue oli 8-7-johdossa.

Puolustavalla puolella OG:n hyvä vire jatkui ja FaZe oli hätää kärsimässä. Hyökkäyksistä puuttui selvästi juonekkuutta ja pyristelyt saatiin pysäytettyä helposti. Tilanteen kruunasi vielä Aleksib:n fantastinen clutchi, joka katkaisi vihujen selkärangan lopullisesti. Loppulukemat Overpassista 16-11 ja koko ottelusta 2-0, joka tarkoittaa OG:n kannalta paikkaa välierissä.

Aleksib:n uskomaton 1v3 clutchaus


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Ottelut:
Mapit: ,