Aleksib:n OG jatkoon – ENCE tippui karsinnoista välittömästi

Aleksib OG CS-vihjeet G2

Aleksib:n johtama OG jatkoi lupaavia otteitaan, kun se varmisti paikkansa IEM Summer 2021 -turnauksen karsintojen toiselle kierrokselle.

Suomalaisia nähdään todella paljon askissa alkaneella viikolla, kun paikkoja jaetaan sekä IEM Summeriin että Flashpointiin. Molemmissa karsinnoissa on mukana runsaasti suomalaisedusteisia joukkueita, kun askissa nähdään Aleksib:n johtama OG, zehNin FunPlus Phoenix sekä suomalaisorganisaatiot HAVU ja ENCE.

IEM Summer 2021 -turnauksen karsinnat olivat ensimmäisenä vuorossa ja niihin alkutahdit antoi ENCE ja OG. Molemmat ovat kokeneet isoja muutoksia, jotka ovat luonnollisesti aiheuttaneet hieman ailahtelevaisuutta peliin. Molemmilta joukkueilta on kuitenkin nähty positiivisia pilkahduksia tulevasta ja erityisesti Aleksib:n johtama nippu näytti heti ensimmäiessä turnauksessaan vaaralliselta.

IEM Summer -turnauksen karsinnat ovat siinä mielessä erilaiset, että ensimmäisessä ottelussa häviäjä tippuu suoraan ja toisessa vaiheessa siirrytään tutumpaan double-eliminationiin. Toisen vaiheen jälkeen joukkue voi siis hävitä yhden ottelun ja saa silti vielä jatkaa pelejään alemman kaavion puolella. Lopputurnaukseen paikkoja on jaossa yhteensä kolme.

OG jatkaa, ENCE ulkona

Päivän ensimmäisessä matsissa Aleksib:n OG sai vastaansa suhteellisen tuntemattoman CIS-joukkue Tridentin, joka oli koko matsin ajan täysi vastaantulija. Erityisesti valde ja mantuu olivat vahvalla pelipäällä, kun vastustaja kaatui suorastaan näytöstyyliin lukemin 2-0 (16-5, 16-8).

Samaa ei voi sanoa Aleksib:n entisestä joukkueesta ENCEstä, joka sai kylmää kyytiä Movistar Ridersilta. Maailmanlistalla Riders on vasta sijalla #42, joten ENCE oli otteluun lähdettäessä selvä ennakkosuosikki. Servulla tilanne oli kuitenkin ennakkoasetelmiin nähden täysin toinen, kun smooya ja kumppanit antoivat suomalaisjoukkueelle kylmää kyytiä.

Loppulukemat olivat lopulta lohduttomasti Ridersin hyväksi 2-0 (16-11, 16-8), joka tarkoittaa ENCEn kannalta sitä, että heitä ei tulla IEM Summer 2021 -turnauksessa näkemään. Tämä on ehdottomasti kova kolaus joukkueelle, joka aloitti uudella kokoonpanollaan vahvasti, mutta on sen jälkeen ollut todella ailahtelevainen ja pelannut useamman heikon ottelun.

Aleksib:n OG sekä zehNin FunPlus Phoenix nähdään askissa vielä tänä iltana, kun FaZe haastaa OG:n ja SKADE puolestaan taistelee FPX:ää vastaan. Molempien matsien tiedot sekä linkin suomenkieliseen livestreamiin löydät tuttuun tapaan CS:GO-ottelukalenterista.


Pelaajat: ,,
Ottelut: ,