Video: Aleksib johdatti joukkojaan huikeilla otteilla – OG nappasi hurjan arvokkaan voiton

OG

Aleksib ja OG kohtasivat EG:n toistamiseen kahden päivän sisällä. OG oli jälleen kerran parempi joukkue voittaen ottelun kolmessa kartassa 2-1.

Ensimmäisenä karttana pelattiin melko yllättäen de_train, jonka OG pickasi. Tämä oli varmasti yllätys monelle, mutta ei selvästikään Evil Geniusesille, joka näytti ainakin olevan hyvin valmistautunut Junamaahan. He eivät antaneet OGlle mitään mahdollisuutta ja ensimmäinen kartta olikin täysi pannukakku Aleksib:n suojateille.

Ensimmäisellä puoliskolla EG murkasi OG:n 15-0, joka tarkoitti, että he tulevat voittamaan ensimmäisen kartan 99,9% varmuudella. OG kuitenkin voitti pistoolikierroksen toisella puoliskolla ja sai räävittyä kasaan muutaman erän, kunnes EG lopetti pyristelyn ja vei Trainin nimiinsä 16-4.

Toisessa kartassa selvästi parempi OG

Toisena mappina pelattiin de_mirage, joka oli puolestaan EG:n valitsema kartta. Miragessa OG tuntui olevan paljon paremmin hereillä ja voitti heti ensimmäisen pistoolikierroksen. OG jatkoi hyviä otteitaan, eikä antanut EG:n hyökkäyksien yllättää heitä missään kohtaan, vaan puolusti molempia pommisaitteja erittäin hyvin voittaen ensimmäisen osion 12-3.

OG voitti myös toisen pistoolikierroksen eikä antanut EG:lle mitään palaa, vaan voitti neljä perättäistä kierrosta ja hoiti Miragen itselleen 16-3. Ratkaisevalla kierroksella nähtiin myös suomalaiselta Aleksib:ltä uskomattoman hieno suoritus, kun hän sinetöi joukkueelleen voiton ottamalla UMPilla kolme upeaa fragia.

Erikoisen matsin ratkaiseva kartta

Ratkaisevana karttana nähtiin de_inferno, jonka OG aloitti ct-puolella. Ensimmäisen pistoolikierroksen voitti EG, mutta OG voitti heti perään forcen. Tämän jälkeen rundeja vaihdeltiin vuorotellen, eikä kumpikaan joukkue saanut selvästi otetta itselleen. OG kuitenkin pisti puolustuksensa kuntoon alun jälkeen ja voitti viimeisestä yhdeksästä kierroksesta seitsemän, voittaen ensimmäisen osion 9-6.

Toinen puolisko oli kuin toistoa aikaisemmasta, kun ensin OG voitti pistoolikierroksen Aleksib:n kolmella uskomattomalla fragilla, jonka jälkeen EG kuittasi tämän kierroksen heti forcevoitolla. Tämän jälkeen EG sai rivinsä kasaan ja puolusti muutaman rundin hyvin, kunnes OG alkoi hyökätä erityisen paljon Infernon B-sitelle ja sai sieltä kolme peräkkäistä kierrosta.

Tämän jälkeen EG laittoi paikat lukkoon hetkellisesti ja alkoi jo näyttää siltä, että EG saattaisi jopa voittaa ottelun suoraan. Aleksib kuitenkin kaivoi jostain takuvihkonsa syövereistä viimeisillä rundeille uudet callaukset ja OG voitti viimeiset kaksi kierrosta ja ottelun pienimmällä mahdollisella marginaalilla 16-14.

Paikka Moskovassa varmistettu

OG:n peli oli jälleen selvästi parempaa, mutta edelleen uuden joukkueen ongelmia on nähtävissä, kun joukkue häviää kierroksia, joita heidän ei pitäisi hävitä. Kuitenkin maailmanlistan #5 voittaminen kahteen kertaan on erittäin kova saavutus ja nostaa varmasti joukkueen itseluottamusta erittäin paljon.

Tällä voitolla OG varmisti myös paikkansa kesäkuussa Moskovassa pelattaviin BLAST Premier Spring 2020 finaaleihin, joissa heitä odottaa Complexity, Na`Vi, Liquid, FaZe ja G2. Lisäksi joukkueen uusi valmentaja Ruggah lupasi, että hän ajaa pitkän partansa, jos joukkue pääsee finaaleihin, joten hän näyttää varmasti hiukan erinäköiseltä tulevissa koitoksissa.

OG:n kokoonpanosta on nostettava nuoren AWP-pelaajan Mateusz ”mantuu” Wilczewskin otteet esille, sillä Wilczewski on osoittautumassa melkoiseksi kultakimpaleeksi OG:n joukkueelle ja pelasi jälleen erittäin hyvän sarjan. Wilczewki oli ennen OG:n aikaa suhteelisen tuntematon pelaaja, mutta on jo nyt osoittanut, että OG teki erittäin hyvää scouttaustyötä löytäessään hänet.

Seuraavaksi OG kohtaa G2 uudelleen finaalissa (21.30), joka ratkaisee sen, että kumpi voittaa C-lohkon ja saa 50,000$ palkinnon kotiin vietäväksi. Lisäksi ottelussa on panoksena ns. parempi seedi Moskovassa pelattavaan turnaukseen, joka lähtökohtaisesti tarkoittaisi helpompaa ensimmäistä vastustajaa. Turnauksessa kuitenkin on niin kovia joukkueita, että tällä ei hirveästi varmasti ole merkitystä kummallekaan.


Joukkueet: ,
Ottelut: