Aleksib:n OG voitokas ensimmäisessä ESL Pro League -ottelussaan

OG Blast Premier Fall Series

OG kohtasi ESL Pro Leaguen avausottelussa aasialaisen TYLOOn. Aleksib:n joukot olivat alusta asti hereillä eivätkä antaneet aasialaiselle mitään mahdollisuutta ottelussa.

Suomalaisten suuresti fanittaman Aleksib:n OG aloitti pelinsä ESL Pro Leaguessa. Joukkue on esiintynyt vaihtelevin tuloksin, eikä ole ainakaan vielä murtautunut aivan absoluuttisen kärjen tuntumaan. Tietysti on muistettava, että joukkue ei ole ollut kauhean kauaa yhdessä ja ovat osallistuneet vasta kourallisiin turnauksia. Isoin pettymys oli luonnollisesti Minor-karsinnat, joista joukkue ei selvinnyt jatkoon. Asiaan vaikuttaa varmasti se, että joukkue joutuu kommunikoimaan kielellä, joka ei lähtökohtaisesti ole kenenkään äidinkieli.

Ensimmäisenä karttana nähtiin TYLOOn valitsema de_inferno. Aasialaisten valinta ei alun perusteella mennyt aivan nappiin, sillä OG lähti hyvällä rytinällä matsiin ja nappasi heti alkuun yhden tenniserän eli 6-0 johdon. Tämän jälkeen joukkueen valtasi pieni hyvänolontunne ja TYLOO pääsi selvästi peliin mukaan. Tämä ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kun OG nappasi jälleen muutaman kierroksen. Osion loppu meni rundeja vaihdellen ja lopputulemana Virolaisen joukkue oli 10-5-johdossa puolia vaihdettaessa.

Toiseen osioon OG sai hyvän alun voittaen jälleen pistoolikierroksen ja ensimmäisestä neljästä rundista kolme. Kuitenkin tämän jälkeen TYLOO sai aivan uuden vaihteen silmään ja voitti peräti viisi kierrosta kuudesta mahdollisesta. Alkoi näyttää siltä, että TYLOO voi tehdä isonkin comebackin, sillä tilanne oli kaventunut jo 14-11. OG ei kuitenkaan antanut tämän masentaa itseään, vaan keräsi jälleen itsensä ja nappasi kaksi vaadittavaa kierrosta voittaen lopulta ensimmäisen kartan 16-11.

OG valitsi toisen kartan

Tämän jälkeen vuorossa oli OG:n valitsema de_dust2. Klassikkonakin pidetty pölymaa on vahva kartta molemmille joukkueille, joten odotettavissa oli mielenkiintoinen vääntö. OG otti jälleen yhden pistoolikierroksen plakkariin, mutta hävisi seuraavan rundin, joka tarkoitti heikkoa rahallista tilannetta heti mapin alkuun. TYLOO hyödynsikin tämän erittäin hyvin ja otti itselleen 5-2 johdon. Tämän jälkeen tunnettu taktiikkamaestro Aleksib kaivoi takuvihkostaan sellaiset taktiikat, että aasialaiset olivat aivan pyörällä päästään. OG jyräsi itsensä osiovoittoon 8-7, kun joukkue voitti kuusi kierrosta mahdollisesta kahdeksasta.

Aleksib:n koominen 1v1 clutch

Puoltenvaihdon jälkeen jatkui sama mantra ja OG voitti jälleen pistoolikierooksen. Tällä kertaa Virolaisen joukot olivat myös toisella kierroksella hereillä, eikä antanyt TYLOOlle mahdollisuutta säästökierroksilla. Joukkue jatkoi vahvoja otteitaan ensimmäisellä aserundillakin ja otti näin ottelusta todella tukevan 12-7-johdon. Tämän jälkeen aasialaiset pyrkivät takaisin peliin mukaan, mutta eivät pystyneet voittamaan peräkkäisiä kierroksia, joka tarkoitti huonoa rahallista tilannetta. TYLOO ei saanut enää millään jalkaa oven väliin, vaan OG käytti hyvin tavaransa ja laittoi paikat totaalilukkoon voittaen kartan 16-9 ja matsin 2-0.

HAVU askissa, kun Flashpoint jatkuu

Suomalaisia nähdään tänään enemmänkin servulla, kun HAVU jatkaa otteitaan Flashpointissa. Flashpointin toinen vaihe on alkamassa ja suomalaisten lohkoksi osui A-lohko, joka tarkoitti sitä, että pelit jatkuvat jo tänään. HAVU kohtaa avauottelussaan tanskalaisen Copenhagen Flamesin, jonka joukkue voitti mm. Flashpointin karsinnoissa. Odotettavissa on kuitenkin erittäin tiukka ja tasaväkinen ottelu, jonka kumpi tahansa voi voittaa.

Suomalaisten osalta ensimmäinen vaihe meni erittäin hyvin ja näin ollen joukkueella on todella hyvä mahdollisuus päästä kahdeksan parhaan joukkoon ja tätä kautta playoffseihin. Tilanne HAVUn kannalta on erittäin positiivinen ja voi olla, että jopa yksi voitto riittää varmistamaan heille paikan puolivälierissä. Tähän vaikuttaa toki myös muiden joukkueiden otteet, sillä ykkös- ja kakkosvaiheesta on mahdollista kerätä pisteitä ja loppupisteet määrittävät sen, että meneekö joukkue jatkoon. Asetelmat ovat kuitenkin todella hyvät suomalaisten kannalta.

Tsekkaa myös: DBLTAP: Elias ”Jamppi” Olkkonen haastoi Counter-Strike-kehittäjän oikeuteen


Pelaajat:
Joukkueet: ,
Ottelut: