Parhaat avaustaistelijat Major-turnauksissa – allu historian toiseksi paras

ESL Pro Leaguen FaZe ESL Pro League ENCEn Valve ENCE CS-asiantuntija allu Major JANO

Suomalaispelaaja Aleksi ”allu” Jalli on esiintynyt CS:GO-Majoreissa vahvasti.

Yksi historian parhaista suomalaisista CS:GO-pelaajista on kiistatta Aleksi ”allu” Jalli, joka on tällä hetkellä ilman seuraa. Joukkuetta kuumeisesti etsivä AWP-taituri oli vielä vähän aikaa sitten ENCE-pelaaja, kunnes joukkue päätti jatkaa matkaansa puolalaispelaaja hadeksen kanssa.

AWP-tähti nähtiin monissa huippuseuroissa ennen hänen siirtymistään ENCEen, sillä mies pelasi mm. NiPissä ja FaZessa ennen siirtoaan. Vaikka allu eteni ENCEnkin kanssa Major-finaaleihin, oli se silti selvästi lähimpänä voittoa NiPin paidassa, jossa joukkue hävisi tiukan maratontaiston fnaticille lukemin 2-1. Tässä joukkueessa oli mukana myös CS:n legendaariset supertähdet GeT_RiGhT ja f0rest.

Erityisesti yksi tilasto pistää silmään, kun katsotaan allun uraa Majoreissa. Hän on nimittäin ollut avaustaisteluiden osalta kaikkien aikojen toiseksi paras pelaaja turnauksen historiassa. Mittauksena tässä on käytetty prosenttilukua, joten tulos ei siinäkään mielessä anna etua esimerkiksi niille, jotka olisivat pelanneet vähemmän otteluita.

Allu voi olla ehdottomasti ylpeä tilastostaan, sillä ympärillä olevat nimet ovat aivan ykköskorin pelureita. Kärjestä löytyy vähemmän yllättäen s1mple, joka on ollut jo pitkään yksi parhaista CS-pelaajista. Muut viiden kärkeen mahtuvat pelaajat ovat device, dupreeh ja FalleN, jotka ovat kaikki sekä lajin tähtipelaajia että Major-voittajia.


Pelaajat: ,,,
Joukkueet: