Astralis esitti aivan hirmuisen nousun – voitti ESL Pro Leaguen

Astralis BLAST Premier Global Final

Astralis kohtasi Natus Vinceren ESL Pro Leaguen 12:n kauden finaalissa, josta muodostui lopulta todellinen jännitysnäytelmä.

Astralis ei ole viime aikoina ollut samalla totutulla dominoivalla tasollaan useiden pelaajamuutosten myötä. Joukkue menetti lyhyen ajan sisään ensin gla1ven ja sitten Xyp9x:n ja joutuivat palkkaamaan hätäapuja tilalle, mikä vaikutti jengin tuloksiin.

Na`Vi puolestaan on ollut vaisu sitten ESL One Katowicen voiton jälkeen, joka oli myös viimeinen LANissa pelattu turnaus ennen koronaviruksen aiheuttamia lockdowneja. Nyt molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus pestä kasvojansa, kun jengit mittelöivät Pro Leaguen voitosta.

Finaali pelattiin paras viidestä -muodossa, mutta Na`Villa oli otteluun lähdettäessä 1-0-johtoasema, koska he tulivat ylemmästä kaaviosta. Mappivalintatilaisuudessa bannia saivat Vertigo ja Mirage, kun taas Infernoa ei kumpikaan valinnut. Pelattavat kartat olivat siis Dust2, Nuke, Train ja Overpass.

Astralis alakynnessä

Na`Vi aloitti oman ensimmäisen karttavalintansa vahvasti ja nakutti nopeasti itsensä pölyn hyökkäävällä puolella jo 8-2-johtoon. Astralis keräsi kuitenkin nopeasti rivinsä ja oli osia vaihdettaessa perässä enää lukemin 9-6.

CIS-joukkue ei kuitenkaan hetkahtanut tanskalaisten hyvästä kiristä, vaan niittasi nopeasti vastustajan pyristelyt toisessa osiossa ja otti tukevan 2-0-johdon ottelussa. Loppulukemat Dust2:n osalta 16-12, joten juuttijoukkueella ei ollut enää varaa hävitä mappiakaan ottelussa tai pelit olisivat siinä.

Nukessa tilanne alkoi näyttää tanskalaisten näkökulmasta jo katastrofaaliselta, kun Na`Vi rummutti itsensä kartassa jo 12-6-johtoon. Tämän jälkeen nähtiin kuitenkin uskomaton näytös tanskalaisilta, kun viimeisestä 12 kierroksesta Astralis voitti peräti kymmenen ja kavensi näin ottelun tiukalla 16-14-voitolla 2-1.

device pitää Astraliksen elossa

Fantastinen nousu turnausvoittoon

Seuraavaksi nähty junamaa oli heti alusta Astraliksen näytöstä, kun nyt jo paluun tehnyt gla1ve oli pistänyt puolustuksen uskomattomaan iskuun. Joukkue voitti puolustusosionsa 13-2, jonka piti olla lopun alkua. Na`Vi nousi kuitenkin aivan uskomattomalla tavalla vielä peliin mukaan ja kahdeksalla peräkkäisellä kierrosvoitolla vei mapin jatkoajalle.

Na`Vin jäätävä nousu jatkoajalle

Jatkoajalla Astralis otti pienen hengähdystauon, keräsi rivinsä ja näytti jälleen, mihin joukkue pystyy. Toisen jatkoajan jälkeen naula arkkuun numeroin 22-19 ja tasoitus 2-2. Tämä tarkoitti sitä, että ratkaisu siirtyi neljänteen ja viimeiseen mappiin Overpassiin.

Overpassississa nähtiin härkämäinen Astralis, kun erityisesti device ja Magisk olivat päättäneet pistää pelin pakettiin. Vaikeampi hyökkäysosio meni jengille 11-4, joka tiesi suuria vaikeuksia vihulle. Na`Vi koitti rakentaa vielä comebackia, mutta takamatka oli liian suuri.

es3tag ratkaisee finaalin

Alemmasta kaaviosta finaaliin tullut tanskalaisjoukkue mursi Na`Vin selkärangan ja otti ratkaisevasta kartasta maukkaan 16-11-voiton. Voiton myötä joukkue voitti koko ESL Pro Leaguen 12:n kauden ja palasi toden teolla maailman absoluuttiselle huipulle. Vielä makeamman voitosta tekee uskomaton nousu kahden mapin takaa 3-2-voittoon.


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Mapit: ,,,