Astralis löi viime vuoden talousluvut julki – teki miljoonatappiot

Astralis BLAST Premier Global Final

Tanskalainen Astralis on yksi viime vuosien CS:GO-pelin hallitsijoista, mutta tämä ei näy ainakaan vielä organisaation talousluvuissa, jotka olivat pahasti pakkasella.

Astralis on ollut kiistaton hallitsija CS:GO-pelin puolella jo pitkään. Tämän lisäksi organisaatiolla on joukkueet myös League of Legendsissä ja Fifa-pelisarjassa.

Vielä menestys pelien parissa ei näy talouden puolella, sillä Astraliksen toiminta oli pahasti tappiollista vuonna 2020. Tilanteeseen vaikutti myös maailmanlaajuinen pandemia, joka pienensi hurjalla tavalla turnausten palkintorahoja. Esimerkiksi CS:GO-pelin puolella kaikki tapahtumat siirtyivät onlineen ja voittorahat olivat enää murto-osia LAN-tapahtumien palkintopoteista.

Astralis tekikin viime vuodesta 7,1 miljoonan euron tappiot. Liikevaihto nousi yli puoli miljoonaa edellisestä vuodesta ja se oli 6,9 miljoonaa euroa.

Koronavirus näkyi rajusti tulojen jakautumisessa, sillä Astraliksen tulot tulivat pitkälti sponsoreiden puolelta. Peräti 66 prosenttia on sponsorisopimuksista, 27 % palkintorahoja ja tulovirtaa liigoista, 3 % tuotemyynnistä, 2 % rojalteja ja 2 % ”muita tuloja”.

Astraliksen tulosjulkistuksen yhteydessä otettiin myös katseita tähän vuoteen, jolloin organisaatio odottaa liikevaihtonsa nousevan vähintään 2,5 miljoonaa euroa. Myös tappioiden pitäisi pienentyä selvästi, mutta voitolliseksi toiminnan ei odoteta kääntyvän tämän vuoden aikana.


Joukkueet: