Astralis jälleen rosterivaihdokseen – mitä tanskalaisseurassa oikein tapahtuu?

Vitality

Astralis on jälleen tehnyt yhden rosterimuutoksen, kun joukkue ilmoitti luopuvansa vain vähän aikaa sitten hankitusta JUGista. Pelaajan korvaa MAD Lionsin tähtipelaaja Bubkzji.

Astralis on ollut monessa asiassa edelläkävijä, sillä joukkue oli mm. ensimmäinen pörssiin listautunut esports-joukkue. Tanskalaiset ottivat myös ensimmäisenä organisaationa käyttöönsä kuuden miehen CS-rosterin, joka herätti paljon keskustelua ja mielenkiintoa. Se oli myös tönäisy suomalaisjoukkue ENCElle, joka oli seuraava kuuden miehen kokoonpanoon päätynyt jengi.

Hyvinkin pian selvisi, että todellisuudessa juuttien kuuden pelaajan rosteri supistui nopeasti takaisin viiteen ja lopulta peräti neljään, kun sekä Xyp9x että gla1ve jättivät pelikentät toistaiseksi burnoutin vuoksi. Hätäapuna joukkue palkkasi kiireesti JUGin ja Snapin, joista ensimmäisenä mainitun oli tarkoitus jäädä joukkueeseen pysyvästi, mutta toisin kävi.

Astralis on pitkään ollut Duncan ”Thorin” Shieldsin hampaissa, koska joukkue teki oharit Flashpointille. Shields on ehkä yksi arvostetuimpia ja vihatuimpia persoonia esports-scenessä, mutta tietoa hänellä on todella paljon. Nämä viimeaikaiset muutokset antavat osviittaa siitä, että kaikki miehen puheista ei ole täysin palturia, vaan organisaatiossa todella tapahtuu erikoisia asioita.

Astralis rakentaa jälleen alusta

On nähty miljoona kertaa, että CS-joukkueet tarvitsevat aikaa uusille kokoonpanoille, jotta ne pärjäävät. Jotkut eivät toki ajankaan kanssa menesty, mutta ilman aikaa harvoin kukaan. Nyt Astralis on jälleen tilanteessa, jossa heidän täytyy rakentaa pelinsä uudelleen ja edelleenkään mitään näyttöjä ei ole siitä, riittääkö Magiskin taidot pelinsisäisenä johtaja maailman kärkijengejä vastaan.

Ensimmäisten rosterimuutosten jälkeen nähtiin todella ahtaalla oleva Astralis, jota ei ole totuttu näkemään vuosiin. Joukkue tippui juuri TOP10-listan ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2016 ja varmasti helppo tie ei ole nytkään edessä. Jengille elintärkeää on kuitenkin se, että jättimäisen tärkeät pelaajat dupreeh ja device ovat edelleen mukana ja antavat varmasti kaikkensa.

Mielenkiintoa tarinaan tuo lisää se, mitä tapahtuu sitten, kun gla1ve ja Xyp9x haluavat tulla takaisin. Kuka luovuttaa paikkansa rosterissa, kun maailman paras IGL ja maailman paras support-pelaaja haluavat tulla takaisin rosteriin? Pelaajat väittävät uskovansa organisaation ja valmentajan suunnitelmiin, mutta totuus tiedetään vasta sitten, kun nämä kaksi sankaria ovat jälleen pelikunnossa.

Riittääkö uusilla pelaajilla kyvyt?

Tulee muistaa, että nyt aloittavat uudet pelaajat eivät missään nimessä ole huonoja. Astralis saa joukkueeseensa todella paljon lisää tulivoimaa ja paperilla jengi on todella pelottava. Se, että kuinka hyvin pelurit sopivat toistensa kanssa yhteen ja pystytäänkö peliä johtamaan järkevästi on täysin toinen tarina. Varmaa on kuitenkin se, että firepoweria jengistä löytyy järkyttävä määrä.

Niin es3tag kuin Bubkzjikin ovat olleet joukkueensa tähtipelaajia ja näyttäneet, mihin he pystyvät. Heroicissa ja MAD Lionsissa molemmat kylvivät tuhoa samoja joukkueita vastaan, joita he tulevat nyt kohtaamaan Astraliksen väreissä. Pelaajien roolit voivat kuitenkin olla täysin erilaiset, joka voi tarkoittaa sitä, että frägejä ei enää ”pelatakaan” heille, vaan he joutuvat pelaamaan niitä muille.

Vain aika voi näyttää sen, että pystyvätkö nämä pelaajat adaptoitumaan siihen rooliin, joka heiltä halutaan nähdä. Iso rooli tässä tilanteessa on zonicilla, joka oli yksi maailman parhaita CS 1.6:n pelinsisäisiä johtajia ja on ehdottomasti yksi CS:GO:n parhaita valmentajia ikinä. Astralis voi siis esittää aivan mitä tahansa ja positiivisinta on se, että enää ei mene pitkään, niin pelit jälleen jatkuvat.

Astraliksen kokoonpano tästä eteenpäin:
Nicolai ”⁠device⁠” Reedtz
Peter ”⁠dupreeh⁠” Rasmussen
Emil ”⁠Magisk⁠” Reif
Patrick ”⁠es3tag⁠” Hansen
Lucas ”⁠Bubzkji⁠” Andersen

Valmentaja:
Danny ”⁠zonic⁠” Sørensen (coach)

Sairausloma:
Lukas ”⁠gla1ve⁠” Rossander
Andreas ”⁠Xyp9x⁠” Højsleth


Pelaajat: ,,
Joukkueet: