BIG nappasi uskomattoman voiton cs_summit 6 -turnauksesta

BIG

Ranskalainen Vitality ja saksalainen BIG kohtasivat cs_summit 6 -turnauksen finaalissa. Kyseessä oli EU-alueen viimeinen ottelu ennen pelaajien noin kuukauden mittaista taukoa.

Pelaajien puolelta pitkään odotettu tauko on vihdoin alkamassa, kun CS-maailmassa pelataan viimeisiä otteluita ennen noin kuukauden mittaista lepotaukoa. Lepotauko tulee varmasti hyvään paikkaan henkisesti, sillä useampia pelaajia on joutunut sairauslomalle viime aikoina burnoutien vuoksi.

Tauon jälkeen pelataan legendaarinen ESL One Cologne, jota ESL yritti jopa siirtää offlineen. Viimeisimmät uutiset ja lähteet kuitenkin kertovat, että organisaatio on kallistumassa verkossa pelattavaan turnaukseen, sillä koronavirus on useissa paikoissa kaikkea muuta kuin ohi.

Bo5-finaaliin Vitality sai 1-0-johtoaseman, koska joukkue tuli suoraan ylemmästä kaaviosta. BIG pääsi kuitenkin ensimmäisenä karttavalintojen kimppuun ja valitsi ensin omaksi maakseen de_miragen. Ranskalaisjengin ensimmäinen picki oli puolestaan de_inferno. Toiseksi kartakseen saksalaiset valitsivat de_dust2:n ja ranskalaiset päätyivät de_overpassiin.

BIG ja Vitality vahvoja karttavalinnoissaan

BIG aloitti oman mappivalintansa upealla tavalla, kun joukkue hyökkäsi Miragessa Vitalityn kimppuun vimmatusti. Alku oli puolustuksen kannalta tuhoisa, sillä peli oli alta aikayksikön 5-0. Ranskalaisjoukkue löysi puolustukseensa vielä uuden kulman ja onnistuikin lopulta kampeamaan itselleen seitsemän kierrosta CT-puolelta ja kärsi vain niukan 8-7-tappion osiosta.

CT-puolella BIG oli kuitenkin täysin suvereeni, kun erityisesti k1to oli aivan huikealla pelipäällä. Saksalaistiimi otti ensimmäiset neljä kierrosta nimiinsä, jonka jälkeen joukkue hävisi vain yhden kiesin, joka katkaisi vastustajan selkärangan lopullisesti. Tämä tarkoitti k1ton jengille melko helppoa 16-8-voittoa ensimmäisestä kartasta ja ottelun tasoitusta karttavoitoissa 1-1.

Infernossa nähtiin paljon parempi ranskalaisjoukkue, kun erityisesti tähtipelaaja ZywOo alkoi pikkuhiljaa herätä pelaamaan. Erityisesti alku joukkueen CT-puolelle oli huikea, kun ensimmäisen kahdeksan kierroksen jälkeen tilanne oli jo 7-1. BIG kuitenkin nousi syvästä suosta, kun joukkue pelasi mainion loppuosion ja tilanne kaventuikin lopulta ranskalaisten niukkaan 8-7-johtoon.

Toisessa osiossa Vitality hyökkäsi todella tehokkaasti ja saksalaisten puolustus oli alusta saakka hätää kärsimässä. Aikaisemman kartan sankari k1to pelasi karmean mapin ja BIGin puolelta vain XANTARES sai puhtaat paperit, kun hän otti peräti 31 frägiä. Tämäkään ei riittänyt vaan ranskalaiset löysivät tarvittavat raot ja mursi vastustajan puolustuksen voittamalla kartan 16-11.

BIG ei suostu häviämään

Vitalityn 2-1-johdossa lähdettiin kolmanteen karttaan pölyyn, joka oli jälleen BIGin picki. Saksalaisjoukkue aloitti kartan hyökkäävällä puolella todella terävästi, vaikka pislarundi menikin vihuille. Tämän jälkeen joukkueet voittivat vuorotellen forcerundeja, joka käytännössä nollasi ranskalaisten pankin aivan täysin ja menikin pitkään, että joukkue sai kunnon aseet ja tavarat.

Rahallisesta edusta saadun momentumin BIG käyttikin hienosti hyväkseen, kun joukkue otti ensimmäisen seitsemän kierroksen jälkeen jo 5-2-johdon. Tämän jälkeen Vitality sai laitettua kapuloita rattaisiin, mutta oli lopulta voimaton estämään vihujen hyviä hyökkäyksiä. Puolia vaihdettiin lopulta BIGin johtaessa ottelun kolmatta karttaa tukevasti 10-5.

Hyökkäävän puolen Vitality aloitti myös pislarundivoitolla, mutta seuraavan kierroksen joukkue antoi jälleen livetä käsistään, kun BIG voitti yhden forcen lisää. Tästä ranskalaiset eivät enää kunnolla toipuneet, vaan joutuivat tyytymään kohtaloonsa, kun vastustaja naulasi taululle lukemat 16-10 ja siirsi ratkaisun viimeiseen mahdolliseen mappiin.

Kaikki ratkeea Overpassiin

Overpassin BIG pääsi aloittamaan lähtökohtaisesti helpommalla CT-puolella ja Vitality puolestaan hyökkäsi ensimmäisenä. Pislarundi meni saksalaisilla, joka antoi joukkueelle mukavan lähdön viimeiseen karttaan. Ranskalaisvastustaja kuitenkin kasasi itsensä todella nopeasti kasaan ja alkoi rummuttaa hyökkäyksiä kohti sitejä.

Todella jämäkkä ensimmäinen osio menikin lopulta Vitalitylle 8-7, joten jengi oli jälleen ison askeleen lähempänä turnausvoittoa. BIG ei kuitenkaan ollut vielä missään nimessä luovuttanut, vaan oli alusta saakka niskan päällä hyökkäävällä puolella napaten heti kärkeen pislarundin sekä vastustajan säästökierrokset.

Saksalaisjoukkue jatkoi jäätävää tulitustaan ja Vitality jäi alussa täysin jalkoihin, kun BIG vei seitsemän ensimmäistä nimiinsä ja otti jo jättimäisen 14-8-johdon. Yksi pelin parhaista clutchaajista astui kuitenkin esiin, kun shox piti Vitalityn pelissä mukana ja voitti kaksi peräkkäistä 1v1 tilannetta ja ottelu kaventui 14-10.

BIG sai kuitenkin jatkuvasti lantun maahan, joka tarkoitti toistuvia ostoja. Koska CT-puolelle jäi vain yksi henkiin jokaiselta kierrokselta, oli rahat pankista aivan loppu. Tästä johtuen BIG yhdellä kierrosvoitollaan sai niin ison yliotteen, että joukkue meni menojaan ja voitti kartan 16-10 ja ottelun 3-2. Turnausvoitosta joukkue saa maukkaat 2000 RMR-pistettä.

 

 

 

 


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Ottelut: