BLAST Premierissä kuohuu – pelaajat kieltäytyivät ääni- ja videonauhoituksista

Blast CS

BLAST Premier Fall 2020 -finaalit lähtivät rytinällä käyntiin, kun pelaajayhdistys ilmoitti, että joukkueiden dataa on väärinkäytetty.

Koronaviruspandemian takia kaikki turnaukset on siirretty verkkoon, joka on asettanut uudenlaisia haasteita turnausjärjestäjille. Eri organisaatiot ovat yrittäneet paikata yleisön puuttumista sillä, että pelaajia on kuvattu pelaamassa kotonaan sekä otteita heidän kommunikoinnistaan on tuotu kaikkien kuultavaksi.

BLAST oli yksi ensimmäisistä turnausjärjestäjistä, joka toi tämän mahdollisuuden kaikille ja se onkin parantanut katsojakokemusta sen avulla roimasti. Nyt kuitenkin Tanskasta kantautui huonoja uutisia, kun pelaajayhdistys CSPPA ilmoitti, että tämä ei enää käy, koska näitä saatuja tietoja on väärinkäytetty.

CSPPA:n lausunto

Vielä tietoa ei tihkunut sen enempää tilanteen laajuudesta, mutta CSPPA:n ilmoituksen mukaan BLAST on päästänyt joitain analyytikkoja kuuntelemaan näitä tiimien sisäisiä keskusteluja, joita on sen jälkeen vuodettu eteenpäin. Tämä on luonnollisesti herättänyt närää niin joukkueiden edustajissa kuin pelaajissakin.

Useilla jengeillä on taktiikoita, joita he eivät missään nimessä halua tuoda kennellekään julki. Pelaajien omista asioistakin voi joskus tihkua tietoa keskustelun tiimellyksessä, joten dataa on luonnolisesti käsiteltävä varoen. On todella ikävää, jos tilannetta ei saada korjattua, sillä pelaajien kamerat ovat olleet huikea lisä katsojakokemukseen. Suomalaispelaajista turnauksessa on mukana OG:n Aleksib.


Pelaajat:
Joukkueet:
Ottelut: