CS:GO:n pelaajayhdistys julkaisi ensi vuoden tauon – someraivo repesi

Venäläiset Valve PGL Legends Stage Pariisin Paris Major CS:GO Major Evil Geniuses CS-selostaja MOUZ majorin elisa masters espoo cs iem cs:go major ENCE

Useat pelaajat ja valmentajat olivat ihmeissään CS:GO:n pelaajayhdistys CSPPA:n päätöksestä siirtää taukoa kuukaudella.

CSPPA eli Counter-Strike Professional Players’ Association julkaisi tiedon vuoden 2023 pelaajien tauosta, joka on ensi vuonna kuukautta aiemmin (12.6.-9.7.2023). Tähän päätökseen oli yhdistyksen mukaan päästy konsultoimalla pelaajia, turnausjärjestäjiä ja muita yhteisön jäseniä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pelaajayhdistyksen ilmoituksesta repesi nopeasti melkoinen someraivo, sillä useat CS-ammattilaiset, valmentajat sekä G2:n manageri ottivat tilanteeseen tiukasti kantaa. Heidän mukaansa asiaa ei ole missään kohtaa konsultoitu heidän kanssaan, vaan päätös on tehty yhdistyksen sisällä.

Lisäksi monet olivat käärmeissään siitä, että tauko ei osu yhteen normaalin lomakauden kanssa, mikä rajoittaa pelaajien ja valmentajien aikaa perheidensä kanssa. Pelaajien tauko on käytännössä yksi ainoista hetkistä vuodessa, kun he saavat olla yhdessä läheistensä kanssa, koska turnauskalenterit ovat niin täyteen ahdettuja.

CS:n pelaajayhdistys ei ole toistaiseksi vastannut kritiikkiin millään tavalla. Yhdistyksessä pelaajistoa edustaa Chris ”chrisJ” de Jong, Max ”MiGHTYMAX” Heath, Martin ”STYKO” Styk, Maikil ”Golden” Selim, Johnny ”JT” Theodosiou ja Dan ”apEX” Madesclaire.