CS:GO sai ison päivityksen – Dust2:een tuli pitkään odotettu muutos

coldzera

Valve julkaisi tänään 11.06. uuden ison päivityksen CS:GO:hon. Päivitys muuttaa mm. pelin klassisimman kartan profiilia sekä tuo muita pienempiä muutoksia mukanaan.

CS:GO sai uuden ison päivityksen, josta Valve ilmoitti sosiaalisen median kanavillaan tänään. Aikaisempaa näin isoa päivitystä odotettiin pitkään, sillä sitä edelsi SG:n ylivoima, joka kuohutti tunteita suuresti. SG:n nerfauksen jälkeen on ollut hiljaisempaa valitusrintamalla ja pelaajat ovat olleet tilanteeseen pääosion tyytyväisiä.

Ainahan toki naputusta tulee joka suunnasta, mutta ehkä myös koronavirustilanne on vienyt tehoa siitä, että ei ole välitetty niin paljon pelin sisältöön liittyvistä asioista. Eniten pelaajien keskuudessa raivoa on varmasti edelleen herättäny modelit, joista joidenkin väritys vastaa hyvin pitkälti seinien väriä ja tämän takia naamioituvat niin, että niitä on lähes mahdotonta erottaa.

CS:n klassikkomappi palaa juurilleen

Nyt julkaistava päivitys tuo kaivatun uudistuksen pölyyn, kun klassikkokartassa on jo pitkään puhuttu isosta ongelmasta sekä B-siten holdaamisen että retaken suhteen. CS:n aikaisemmassa versiossa 1.6 B-siten ovet oli käännetty toisinpäin, joka antoi mahdollisuuden nähdä B-rinteestä pimeään. Nyt sama muutos on vihdoin saatu GO:hon, joka tarkoittaa siis mahdollisuutta holdata pimeää myös ovien ulkopuolelta.

Samalla uudistus mahdollistaa tavaroiden helpomman heittämisen B:n pimeään, joka parantaa saumoja valloittaa site takaisin. Tämä tuo myös uusia kulmia hyökkäykseen ja tilaisuuden esimerkiksi pommin asentamisen jälkeisessä tilanteessa holdata ikkunan ja ovien välistä crossausta. Varmasti hetki menee, että muutoksesta saadaan kaikki irti, mutta mielenkiintoista on nähdä, millä kaikilla tavoin joukkueet hyödyntävät tätä vaihdosta.

Iso päivitys

Update ei suinkaan jäänyt tähän, vaan mukana tuli myös muita muutoksia ja parannuksia. Isoin yksittäinen näistä on ehdottomasti Boost Player Contrast -asetus, joka parantaa hahmojen näkyvyyttä ja tuo lisää kaivattua parannusta kontrastiin. Tällä ominaisuudella toivottavasti hahmoista saadaan entisä näkyvämpiä, jotta naamioituminen seinän värien mukaan ei olisi enää mahdollista.

Moniin muihin karttoihin tuli myös muutoksia, mutta ehdottomasti isoimmat olivat pölyssä. Overpassin vessoista poistettiin ikkunat, joita käytettiin hyödyksi CT-puolella tornin muodossa, josta näki ilmapallojen luokse. Miragessa keittiön valoisuutta parannettiin sekä B-talon bugi, jossa pystyi pudottautua hiljaa sitelle korjattiin. Useissa kartoissa trimmattiin puskia, kohennettiin kulmia sekä parannettiin valoisuutta. Löydät päivityksen kokonaisuudessaan tästä.

Huomasitko: Video: S1mple oli todellisessa jumal-moodissa torstaina MAD Lionsia vastaan