Tunnettu CS-selostaja paljasti – tiimit saavat jatkuvasti sakkoja tapahtumista: ”Kukaan ei puhu asiasta”

Venäläiset Valve PGL Legends Stage Pariisin Paris Major CS:GO Major Evil Geniuses CS-selostaja MOUZ majorin elisa masters espoo cs iem cs:go major ENCE

Tunnettu CS-selostaja Mohan ”launders” Govindasamy paljasti YouTube-kanavallaan vaietun salaisuuden, miten tiimejä sakotetaan rikkeistä tapahtumien aikana.

Laundersin mukaan sakkoja jaetaan tapahtumissa kymmenientuhansien eurojen edestä. Sakkoja voidaan määrätä esimerkiksi mediatilaisuuksista myöhästymisestä tai turnausjärjestäjän omaisuuden vahingoittamisesta.

– Kukaan ei puhu asiasta. Et esimerkiksi voi lyödä pöytään. Siitä tulee sakot. Tuolia voit lyödä, mutta ei mitään, mikä voisi mennä rikki. Koska seuraavan pelaajan tulee käyttää sitä pöytää, launders kertoo tarkemmin sakottamisesta.

ESL ei julkisesti ole eritellyt mitenkään tarkemmin sakkojen suuruutta, tai avannut sakotettavia asioita. Ainoana poikkeuksena on mediavelvollisuudet, joista ESL kertoo avoimesti.

Esimerkkinä myöhästyminen mediapäivältä maksaa 4000 dollaria sekä viisi prosenttia voitetuista palkintorahoista. Myös nimikirjoituksien jakotilaisuudesta tai lehdistötilaisuudesta pois jäännistä sakotetaan.