Nyt jysähti! CS:GO-Major peruutettu koronaviruspandemian vuoksi

ESL Major Valve CS Elisa ence

Jo pitkään on ollut tiedossa, että CS:GO-Major saatetaan joutua perumaan. Valve on nyt vahvistanut asian ja ilmoittanut, että Majoria ei marraskuussa pelata.

Majoria on pelattu CS:GO:ssa jo vuodesta 2013 ja se on aina ollut arvostetuin turnaus pelissä. Turnausten määrä ei ole kauheasti vuosien saatossa kasvanut, vaan niitä on pelattu yhdestä kahteen vuodessa.

Palkitopotti Majoreiden osalta puolestaan on kasvanut joka vuosi, joka on lisännyt entisestään turnausten mielenkiintoa. Tämän lisäksi Valve tuo Majoriin osallistuvien joukkueiden osalta myyntiin tarroja, joista joukkueet saavat ison summan rahaa.

Ensimmäinen kerta, kun Major on peruutettu

Tämä on myös historiallinen asia, sillä CS:GO-Major on joka ikinen kerta pystytty järjestämään ilman peruutuksia. Nyt kuitenkin tilanne niin Brasiliassa kuin muuallakin maailmassa on sen verran kaoottinen, että turnauksen peruminen oli Valven ainoa vaihtoehto.

Tämä on varmasti oikea päätös, vaikka se pahalta tuntuukin. Major ansaitsee yleisön ja yleisö Majorin. Ilman yleisöä karkelot jäisivät vaisuiksi, eikä saisi ansaitsemaansa arvostusta.

ESL:n virallinen ilmoitus

Valve ilmoitti myös, että seuraava RMR-turnaus järjestetään vasta, kun on varmaa, että se voidaan pelata LAN-tapahtumana. Samalla ESL ilmoitti, että se aikoo järjestää joulukuussa turnauksen Colognessa, joka on tarkoitus pelata LANissa. RMR-pisteiden ja Major-paikkojen suhteen ei muuta tietoa toistaiseksi ole saatavilla.


Joukkueet: ,
Ottelut: