CS:GO Major Rio – Alisuorittanut ENCE menettää Legends-paikkansa

ESL Major Valve CS Elisa ence

Erittäin poikkeuksellisen Korona-tilanteen vuoksi tänä vuonna pelataan vain yksi CS:GO Major -turnaus, kun keväälle kaavailtu Rion tapahtuma siirtyy loppuvuoteen. Samalla uusittiin myös pelisysteemi, jossa muun muassa suomalainen ENCE eSports on nyt sijaiskärsijänä.

Counter-Strikeä oli alun alkaen tarkoitus pelata Brasiliassa keväällä 2020, mutta päällä vellovan poikkeustilanteen vuoksi turnausjärjestäjät joutuivat kovan paikan eteen. Rion turnaus jouduttiin siirtämään loppuvuoteen ja alkuperäinen suunnitelma kahdesta erillisestä Major-turnauksesta muuttui samalla yhteen vielä isompaan turnaukseen. Palkintopotti kasvoi samalla yhdestä miljoonasta Yhdysvaltain dollarista kahteen.

Majorin ranking-systeemi on aiheuttanut keskustelua jo paljon ennen korona-epidemiaakin. Muutoksia on nimenomaan toivottu, sillä uusien nousevien tähtien tie Majoreille on ollut erittäin hankala ja vastaavasti jotkin edellisen Major-menestymisen kautta paikkansa varmistaneet joukkueet eivät ole olleet lainkaan turnauksen alkaessa sen vaatimalla tasolla.

Vanhan peliohjelman mukaan suomalainen ENCE eSports olisi aloittanut suoraan Legends Stagelta, vaikka viimeisen puolen vuoden otteet ovat olleet kaukana kyseisen statuksen vaatimista otteista. Nyt tehty muutos kolahtaa nimenomaan ENCEn kaltaisiin joukkueisiin, jotka joutuvat nyt tosissaan todistamaan olevansa Major-turnauksen arvoinen joukkue. Poikkeustila toimi näin ollen hyvänä triggerinä saada asioihin vauhtia ja tuloksena on täysin uudistettu pelisysteemi.

Regional Major Ranking – Karsintasarja alkaa

Uuden karsintajärjestelmän nimi on Regional Major Ranking (RMR) ja se on jaettu kuuteen eri maantieteelliseen lohkoon. Parhaiten RMR-pisteitä saaneet joukkueet pääsevät jatkoon ja varmistavat paikkansa varsinaiseen Major-turnaukseen. Alueet ovat: Eurooppa (10), Pohjois-Amerikka (6), Ivy-maiden alue (5), Etelä-Amerikka (1), Aasia (1) ja Kaakkois-Aasia (1).

Ensimmäinen turnaus, jossa RMR-pisteitä jaetaan on ESL organisaation järjestämä Road to Rio, joka pelataan nykytilanteesta johtuen täysin onlinessa 22.4.-17.5 välisenä aikana. Otto Sihvon tähdittämä c0ntact osallistuu poikkeuksellisesti Pohjois-Amerikan karsintoihin, koska joukkue on Flashpoint 1 -sarjan vuoksi jumissa Yhdysvalloissa.

Lisäksi kaikkiin karsintalohkoihin on auki muutamia paikkoja, joten odotamme jännityksellä ketkä nämä mystiset slotit pääsevät täyttämään.

Lue lisää: eSports turnauskalenteri – Kaikki eSports tapahtumat samalta sivulta


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,
Ottelut: