CS:GO sopupeliskandaalin keskellä – yksi tutkinnan kohteista on Cloud9-tähti H0bbit

CS:GO Conquer Gaming Inferno Nordic Champions TOP10

CS:GO on joutunut keskelle sopupeliskandaalia, kun CS-pelaaja Rustam ‘5TRYK#R’ Älımqūlov paljasti joukkueensa tekoja vuosien takaa.

Vakavasti sairastunut 5TRYK#R haluaa nykyisessä terveydentilassaan puhdistaa pöydän, jotta mitään salaisuuksia ei jää, mikäli pahin tapahtuisi. PARTY-joukkueessa vuosia sitten pelannut 5TRYK#R kertoo, että silloinen joukkue hävisi tahallaan, jotta tienasivat rahaa.

Pelaajan mukaan PARTY hävisi tahallaan T-puolen pislarundin, jonka jälkeen he pelasivat normaaliin tapaan ottelun loppuun. Pislarundin tappio palkittiin 5000 dollarilla per pelaaja. Varsinkin Starladderin Regional Minor Championship -turnauksessa joukkue hävisi 5TRYK#R:n mukaan useammassa pelissä tahallaan pislarundin.

Pelaaja julkaisi vakavat syytökset vahvojen todisteiden kera, joten ainakin ensimmäisten tietojen mukaan väitteillä voi myös olla pohjaa. Tilanteesta mielenkiintoisen tekee se, että silloisessa joukkueessa pelasi myös nykyinen Cloud9-tähti H0bbit, joka pelaa parhaillaan Major-turnauksessa.

ESIC ilmoitti ottaneensa tapauksen tutkintaan ja suhtautuvansa vakavasti syytöksiin. Sen sijaan H0bbit kiisti jo Twitterissä syytökset sopupeleistä.

Se on varmaa, että tämä kohu tullaan tutkimaan todella huolellisesti, sillä sopupelaaminen on ongelma, jolle ei ole mitään sijaa missään lajissa tai pelissä.