CS:GO-tähti NiKo avasi HLTV:lle massiivista siirtoaan – serkku suuressa roolissa siirron taustalla

G2 Esports NiKo

Yksi CS:GO-historian merkittävimmistä siirroista varmistui viime viikolla, kun FaZe Clan -tähti NiKo siirtyi ranskalaiseen G2 Esportsiin.

NiKo on ehdottomasti yksi pelin suurimmista supertähdistä, joten miehestä maksettu siirtosumma on myös historiallisen kova. Tämän luokan siirrot ovat todellisia harvinaisuuksia, sillä G2 Esports osti käytännössä FaZe Clanin joukkueen merkittävimmän palasen ja joukkueen kapteenin.

NiKo pääsee G2 Esportsin puolella hieman erilaiseen rooliin, sillä jatkossa mies ei toimi joukkueensa kapteenina, vaan ranskalaisorganisaatiossa tuota pestiä hoitaa nexa. Tämä ei kuitenkaan bosnialaista haittaa, vaan päinvastoin NiKo on iloinen muutoksesta.

– Olen todella onnellinen siitä, että minulla on nexa, joka toimii IGL-roolissa. Olen todella iloinen myös siitä, että on valmis ottamaan apua. Hän muistuttaakin paljon karrigania siinä, että haluaa saada apua joukkuekavereiltaan, NiKo kertoi HLTV:n haastattelussa.

– Olen vain onnellinen siitä, että minulla ei ole enää painetta johtaa, että en ole enää se, joka on vastuussa kaikesta. Tuntuu hyvältä, bosnialainen jatkoi.

Serkku suurin syy siirtoon

NiKon yksi suurimmista syistä G2 Esportsin riveihin siirtymiseen on joukkueessa jo valmiiksi pelaava huNter, joka on miehen serkku. Entinen FaZe-tähti ei peittele sitä, että serkku oli todella iso syy maisemanvaihtoon. Taustalla oli kuitenkin muitakin asioita, kuten uusien pelaajahankintojen epäonnistuminen.

– Lähtöni FaZesta ei ollut ensisijainen valinta. Ensinnäkin halusin muuttaa joitain asioita tiimissä, mutta emme saaneet sitä mitä halusimme. Oli jotain juttuja ALEX:sta ja hänen saaminen IGL:ksi oli prioriteettini ennen poistumista. Sopimus ei kuitenkaan mennyt läpi, mihin en ole todellakaan tyytyväinen, tähtipelaaja kommentoi HLTV:lle.

– Minulla oli myös vaihtoehtoja. G2 ei ollut ainoa vaihtoehtoni, mutta ainoa asia, jonka tiesin, kun päätin lähteä tiimistä oli se, että aion pelata huNterin kanssa. Olipa joukkue sitten Cloud9 tai G2. Silloinkin kun päätin, että haluan poistua tiimistä, niin minulla ei ollut aavistustakaan, että olisiko joku muu organisaatio valmis maksamaan ulosostopykäläni, joten kaikki oli spekulaatiota. Puhuin vain huNterin kanssa siitä, mitä meidän pitäisi tehdä ja mikä olisi parasta meille. Lopulta syy siihen, miksi päätin mennä G2 Esportsiin oli se, että huNter halusi pysyä organisaatiossa – mikä on ymmärrettävää.


Pelaajat:
Joukkueet: