IGN: Cyberpunk 2077 ja Witcher 3 -pelien lähdekoodi myyty dark webissä

Cyberpunk

CD Projekt RED jatkaa kulkuaan epäonnistumisesta toiseen, sillä huhujen mukaan Cyberpunk 2077 ja Witcher 3 -pelien lähdekoodit on myyty.

Cyberpunk 2077 oli yksi odotetuimmista peleistä vuonna 2020, mutta sen julkaisu oli lopulta todellinen pannukakku. Myynnin aloituspäivää siirrettiin useaan kertaan, kunnes peli lopulta julkaistiin täysin keskeneräisenä ja bugisena. Tästä syystä mm. Sony poisti pelin kokonaan PS Storesta.

Tästä saagasta ei mennyt kauaakaan, kun CD Projekt RED sai lisää vettä myllyyn, kun hakkerit ilmoittivat murtautuneensa pelivalmistajan servereille. Hakkerit saivat oman ilmoituksensa mukaan varastettua sekä Witcher 3:n että Cyberpunk 2077:n lähdekoodin, jonka he aikoivat joko julkaista tai myydä.

CD Projekt RED ilmoitti heti, että he eivät aio suostua mihinkään vaatimuksiin. IGN raportoi vain vähän aikaa sitten, että hakkerit olisivat laittaneet tämän suhteen ranttaliksi ja myyneet lähdekoodin dark webissä. Tiedot IGN sai KELAn kautta, joka tutkii erilaisia kauppoja dark webin syövereissä.

Mistään pienistä summista ei ollut kyse, jos huhut pitävät paikkaansa. Lähtöhinta koodille oli miljoona dollaria ja jokainen korotus oli 500 000 dollarin arvoinen, jonka johdosta loppusummaksi lävähti tietojen mukaan peräti seitsemän miljoonaa taalaa. CD Projekt RED ei itse kommentoinut tilannetta tai suostunut antamaan lausuntoa IGN:lle tämän osalta.

Huomasitko tämän?: Jesse ”zehN” Linjala jatkoi huippuotteitaan – FPX tärkeään turnausvoittoon