DreamHack Open Anaheim 2020 – ENCEn korpivaellus jatkuu

ENCE

ENCEn tuskainen taival jatkuu jatkumistaan, kun he putosivat DreamHack Open Anaheimista. Onko joukkueen aika tehdä jo peliliikkeitä, vai vieläkö syöksykierteen voi pysäyttää?

ENCE aloitti pelinsä Anaheimissa melko uutta kokoonpanoa Gen.G:tä vastaan lupaavasti ja näyttikin siltä, että he tulisivat voittamaan ottelun jopa helposti. Suomalaisjoukkue pelasi hyvän ensimmäisen osion de_nuken CT-puolella voittaen sen 10-5, jonka jälkeen he vielä voittivat toisen osion pistoolikierroksen sekä säästökierrokset ja johto kasvoi tuntuvasti jo lukemiin 13-5.

Tämän jälkeen pelissä tapahtui jotain käsittämätöntä ja Gen.G voitti 10 peräkkäistä kierrosta ja lopulta koko ottelun 16-14. Gen.G vei viimeisestä kahdestatoista kierroksesta peräti 11. ENCEn peli mureni siis täysin käsiin, pelaajat kuolivat yksitellen ja taktiikat olivat paniikinomaisia. Muutosta ei tunnu näkyvän, vaan samat ongelmat toistuvat turnauksesta toiseen. Pelaajiston osalta fragaamisen puolesta vain Aleksi ”allu” Jalli saa puhtaat paperit kolmelta viimeiseltä kuukaudelta. Taktiittapuolesta ei voida sanoa samaa ja allulla onkin tässä selkeästi petrattavaa.

Allu hommissa

Pieni oljenkorsi, joka olisi voinut pelastaa kaiken

Tämän jälkeen ENCE kohtasi suhteellisen samanlaisessa tilanteessa olevan brasilialaisen MIBRin, jota johtaa 28-vuotias CS-legenda Gabriel ”Fallen” Toledo. MIBR on esittänyt erittäin vaihtelevia otteita sekä tehneet useamman rosterivaihdoksen, kun he ovat pyrkineet takaisin maailman huipulle. Kahden laskusuhdanteessa olevan joukkueen välisestä mittelöstä tulikin erittäin mielenkiintoinen taistelu, joka päättyi suomalaisfanien näkökulmasta kirvelevään 2-1 tappioon.

Toisessa matsissa ENCEn suurimmaksi ongelmaksi koitui MIBRin forcet, joita he voittivat useamman. Erityisesti pistoolikierrosten jälkeiset ostot olivat myrkkyä suomalaisille ja vaikuttivat vahvasti pelin kulkuun. Joukkuueen heikko rahatilanne sekä tavaroiden puutos aiheuttivat sen, että brasilialaiset kuluttivat aikaa pois kellosta ja hyökkäsivät täydellä voimalla silloin, kun ENCEllä ei enää ollut tavaroita, joilla puolustaa pommipaikkoja.

ENCE esitti erittäin hienon comebackin toisessa kartassa (de_train) ja se antoi uskoa kolmanteen mappiin, joka oli de_overpass. Jos he olisivat onnistuneet vielä voittamaan perään Overpassin, niin olisi saatettu nähdä klassinen ketsuppipulloilmiö ja tilanne olisi voinut olla täysin uusi. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan suomalaiset joutuivat nöyrtymään ja ovat nyt vaikeiden kysymysten äärellä, jotka määrittäävät koko joukkueen tulevaisuuden.

Mikä on ENCEn seuraava liike?

ENCEn seuraava koitos tulee olemaan näillä näkymin maaliskuussa alkava ESL Pro Leaguen 11 -kausi, joka julkaistiin hiljattain. Samassa yhteydessä kerrottiin yhteistyösopimuksesta, joka sitoo heidät sekä useita muita joukkueita useiksi vuosiksi mukaan liigaan. Toistaiseksi ei ainakaan ole tihkunut tietoa, että joukkue aikoisi muuttaa rosteriaan, mutta onhan se varmasti lähempänä kuin koskaan.

Joukkue sai aikaisemmasta rosterivaihdoksestaan kritiikkiä käsittämättömän määrän, joka tuntui jossain vaiheessa jopa epäreilulta. Kuitenkin allu julisti twitterssä, että antakaa aikaa ja joukkue näyttää mihin he pystyvät. Nyt rosteri ei enää ole uusi ja aikaa on ollut yhdessä harjoittelulle paljon, sillä ENCE ei ole osallistunut turnauksiin läheskään niin tiuhaan tahtiin kuin monet muut.

Tulokset ovat edelleen olleet pääsääntöisesti huonoja ja joukkueelta tuntuu puuttuvan kokonaan punainen lanka tekemistä. Herää siis kysymys, että onko tällä rosterilla todellisuudessa mitään tulevaisuutta, vai olisiko aika miettiä seuraavia vaihtoehtoja? On selvää, että tämä taaperrus ei voi enää jatkua, vaan muutoksia tapahtuu, jos peli ei ala kulkea.

Tsekkaa myös video: Artemi Panarin tarjoili hävyttömän upean maalisyötön maalivahdin längistä


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,,
Ottelut: