EA Sports vaihtaa FIFA-pelisarjan nimen – syynä valtava riita

EA Sports

EA Sportsin tekemänä tunnettu FIFA-peli tunnetaan jatkossa nimellä EA Sports FC.

Monille jalkapallosta kiinnostuneille tutuksi tullut FIFA-pelisarja nähdään jatkossa jonkun muun kuin EA Sportsin tekemänä. Pelijätti ehti tekemään melkein 30 vuoden ajan yhteistyötä kansainvälisen jalkapalloliiton kanssa.

Ensi vuonna loppuva yhteistyö tarkoittaa, että jatkossa tullaan mahdollisesti näkemään jopa kolme isoa jalkapallopelisarjaa. Nämä olisivat EA:n tekemä EA Sports FC, jonkun muun tahon tekemä FIFA sekä Konamin julkaisema eFootball, joka tunnettiin ennen nimellä PES.

Isoin syy yhteistyön päättymiseen on raha. Jalkapalloliitto pyytää nimittäin FIFA-nimen käyttämisestä jopa yli 211 miljoonan euron korvausta per vuosi. Se on n. 82,5 miljoonaa euroa enemmän vuosittain kuin mitä nimestä on maksettu aikaisemmin.

EA:n tekemänä nähdään kuitenkin vielä yksi FIFA, kun tänä vuonna julkaistaan tuttuun tapaan sarjan uusi osa, nimittäin FIFA 23. Pelijätti on kuitenkin luvannut, että vaikka heidän tekemää pelisarjaa ei tämän jälkeen nähdä enää FIFA-nimellä, tulee heidän tekemä peli pysymään hyvin samanlaisena.

Jos julkaisu ei aukea, näet sen painamalla tästä

Lue myös: Lähde: Myös EA reagoimassa Venäjän hyökkäykseen – tekee radikaalin muutoksen FIFA- ja NHL-peleihin