EG voitti Liquidin viiden kartan trillerissä – ei vielä palkintoa entiselle huippucasterille

EG

EG ja Liquid kohtasivat toisensa myöhään lauantai-iltana ESL One Cologne 2020 -turnauksen Pohjois-Amerikan finaalissa. Ottelussa pelattiin kaikki viisi mappia.

EG on ollut huippuvireessä viime aikoina, kun se on voittanut viimeiset 11 otteluaan. Tämän lisäksi sillä oli 16 peräkkäistä karttavoittoa ennen eilisillan ottelua.

Liquid puolestaan vaihtoi juuri rosteriaan, kun nitr0 siirtyi sivuun ja vaihtoi CS:n VALORANTiin. Miehen korvasi nuori lupaava pelaaja Grim, joka alkaa pikkuhiljaa pääsemään joukkueen peliin mukaan.

Tämän jälkeen tuli myös CS-maailmaa lisää järisyttänyt yllätys Liquidin suunnalta, kun joukkue ilmoitti uudeksi valmentajakseen rakastetun casterin Jason ”moses” O’Toolen. Moses on viime vuosina ollut Anders Blumen aisaparina maailman isoimmissa turnauksissa.

Molemmat vahvoja omissa valinnoissaan

Kölnin turnauksen finaalit pelataan paras viidestä -muodossa, joka tarkoittaa pitkää iltapuhdetta, jos kaikki kartat pelataan. Mappeja pääsi valitsemaan ensin EG, joka otti itselleen Nuken sekä Infernon, Liquid puolestaan valitsi Vertigon sekä Miragen ja decideriksi ottelussa jäi klassikkokartta Dust2.

Ensimmäinen mappi oli heti vääntöä parhaimmillaan, kun Liquid käynnisti Nuken CT-puolen tennislukemilla 6-0. EG kuitenkin taisteli tiensä nopeasti peliin mukaan ja kavensi lopulta osion lopputulokseksi 9-6.

Loppuosiosta saatu momentum siivitti lopulta joukkueen myös voittoon ensimmäisestä mapista, kun mosesin luotsaama Liquid taipui jatkoajalla 19-16.

EG:n johtaessa 1-0 siirryttiin Vertigoon, johon Liquid tuli selvästi nälkäisempänä. EliGEn huikean esityksen johtamana joukkue voitti peräti 13 hyökkäävän puolen kierrosta ja sinetöi lopulta kartan helpohkosti itselleen lukemin 16-9.

EG lopulta vahvempi

Sama meno jatkui myös seuraavien karttojen osalta. EG voitti jälleen oman pickinsä Infernon (16-12) ja Liquid oli puolestaan suvereeni valitsemassaan Miragessa (16-6), joten ottelun ratkaisu jäi viimeiseen mappiin pölyyn.

Dust2 alkoi melko tiukoissa merkeissä ja alku meni selvästi Liquidin komennossa. Moses oli tehnyt kotiläksyjään hyvin ja onnistui löytämään aukkoja vastustajan puolustuksesta, joka siivitti jengin osiovoittoon 9-6.

Toisessa osiossa EG kuitenkin pääsi toden teolla irti ja näytti uskomattoman upeaa tiimityöskentelyä. Tilanteessa 11-6 joukkue sai ketsuppipullon auki ja antoi enää vain yhden rundin Liquidille murskaten heidän haaveensa sekä toisesta peräkkäisestä pokaalista ESL One Colognessa että moseksen ensimmäisestä isosta voitosta valmentajana.

Loppulukemat Pohjois-Amerikan finaalista 3-2 EG:lle, joka on näin ollen uusi hallitseva mestari alueella. Euroopan finaali pelataan myöhemmin tänään, kun yllättäjäjoukkue Heroic ja hyvässä vireessä oleva Vitality kohtaavat toisensa kello 19:30.

Huippuhetkiä finaalista


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,
Ottelut:
Mapit: ,