Elisa ja ESL kieltävät venäläisomisteiset organisaatiot turnauksistaan

Minor Elisa Esl

Elisa ja ESL liittyivät samaan joukkoon BLASTin kanssa, kun turnausjärjestäjät ilmoittivat, että venäläisomisteiset organisaatiot eivät saa osallistua turnauksiin.

BLAST avasi tiistaina pelin esportsin puolella ja ilmoitti, että venäläisjoukkueet eivät tule toistaiseksi saamaan kutsuja heidän turnauksiinsa. Seuraavana päivänä perässä seurasivat suomalainen Elisa Esports sekä jättitoimija ESL, jotka päätyivät molemmat samaan ratkaisuun.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen Twitteristä.

ESL:n osalta tämä tarkoittaa sitä, että ensi viikolla alkavassa ESL Pro Leaguessa ei tulla näkemään Virtus.pro:ta ja Gambitia. Turnausjärjestäjä kuitenkin ilmoitti, että pelaajat voivat osallistua turnaukseen, jos he pelaavat neutraalilla nimellä ja eivät edusta maataan tai organisaatiotaan.

Tällä hetkellä käynnissä olevaan Elisa Invitationaliin kielto ei vaikuta, sillä turnauksessa ei ole mukana yhtäkään raameja täyttävää joukkuetta. Tuleviin turnauksiin tämä kuitenkin vaikuttaa, sillä Elisa, Relog Media ja FunSpark järjestävät yhteistyössä koko vuoden kestävää isoa kiertuetta.

Virtus.pro:n tai Gambitin puolelta tilannetta ei ole vielä kukaan kommentoinut, mutta oletettavasti joukkueet ovat ulkona seuraavista turnauksista. Ainakin VP:n supertähti YEKINDAR väläytteli jo, että tulevaisuus organisaatiossa on epävarma.