ESL One: Road to Rio – ENCE aloitti karsinnat fantastisesti

ENCE suNny

ENCE otti ESL One: Road to Rion avausottelussan ison päänahan, kun joukkue kantoi ruotsalaisen fnaticin suoraan kahdessa kartassa 2-0. Ruotsalaiset ovat tällä hetkellä maailmanlistan sijalla kolme.

Karttavalintojen suhteen ENCE pääsi valitsemaan ensimmäisenä ja päätyi de_dust2:n. Fnatic valitsi itselleen de_miragen ja mahdolliseksi ratkaisevaksi kartaksi jäi de_inferno. Ottelu oli suomalaisten ensimmäinen sen jälkeen, kun he julkaisivat Elias ”Jamppi” Olkkosen kahden vuoden sopimuksen. Olkkonen itse ei kuitenkaan näihin peleihin osallistu, sillä hänellä on ainakin toistaiseksi vielä bannit Valven järjestämiin turnauksiin.

Dust2 alkoi fnaticin komennossa, kun joukkue nappasi ottelun ensimmäisen pistoolikierroksen. ENCE kuitenkin ilmoittautui lähes välittömästi peliin mukaan ja alkoi kerätä kierroksia terroristipuolellaan oikein toden teolla. Ruotsalaiset olivat erittäin suurissa vaikeuksissa, kun suomalaisjoukkue rummutti hyökkäyksiään uuden pelinsisäisen johtajansa Miikka ”suNny” Kempin johdolla. Suomalaisjoukkue otti täten ensimmäisestä osiosta vakuuttavan 11-4-johdon.

suNny ilmoitti IGL-roolistaan twitterissä

Vahvan terroristipuolen jälkeen vuorossa oli CT-osio, joissa ENCEllä on ollut aikasemminkin vaikeuksia. Startti CT-puolelle oli karmein mahdollinen, sillä joukkue hävisi peräti kahdeksan kierrosta yhdeksästä mahdollisesta. Fnatic meni siis jo 13-12-johtoon, kunnes suomalaiset vihdoin löysivät pohjan puolustukselleen. Viimeisestä viidestä kierroksesta ENCE kuittasi nimiinsä neljä ja voitti ensimmäisen kartan pienimmällä mahdollisella marginaalilla 16-14.

Toisena karttana Mirage

Seuraavaksi vuorossa oli Mirage, joka ennen Kempin siirtoa oli ENCEn parhaita karttoja. Kemppi itse tuli tunnekusi mousesportsissa yhtenä mapin parhaista pelaajista. Tämän lisäksi Aleksi ”allu” Jalli on ollut aina vahva Mirressä, joka tunnetaankin vahvana AWP-karttana. Onkin siis melko yllättävää, että suomalaisjoukkue ei ole saanut tuulta siipiensä alle kyseisessä mapissa, vaan on lähinnä vältellyt sen pelaamista viime aikoina.

ENCE pääsi aloittamaan CT-puolella, koska kyseessä oli fnaticin mappivalinta. Suomalaiset nappasivatkin pistoolikierroksen sekä ruotsalaisen säästökierroksen, mutta tämän jälkeen fnatic pääsi heti peliin mukaan. Tasaisen alun jälkeen ENCE kuitenkin esitti upeaa yhteispeliä ja piti paikat lukossa todella hyvin voittaen parhaimmillaan jopa viisi perättäistä kierrosta. Erityisesti Jalli oli huikeassa vireessä, kun joukkue johti puoltenvaihdossa 10-5.

allu puolustaa mutkaa mahtavasti

Peli ei suinkaan ollut tässä, sillä fnatic kuittasi seuraavan pistoolikierroksen nimiinsä ja oli valmis taistelemaan vielä kartta- ja otteluvoitosta. ENCE kuitenkin sai kolmannella kierroksella aseet ja nappasi heti ensimmäisen asekierroksen. Tähän perään suomalaiset voitti neljä mahdollisesta viidestä ja meni jo 15-8-johtoon. Ilman sydämentykytyksiä ei kuitenkaan lopusta selvitty, sillä fnatic kavensi jo 15-13, kunnes ENCE vihdoin sai napattua ratkaisevan rundin ja voitti kartan 16-13 ja ottelun 2-0.

ENCE jahtaa menetettyä paikkaansa Majoreille

Majorin piti alunperin olla jo toukokuussa, mutta se jouduttiin koronaviruksen vuoksi siirtämään marraskuulle. Samalla tuli tieto, että kaikki nykyiset legendastatuksen omaavat joukkueet menettävät automaattisen paikkansa seuraavassa Majorissa ESL One Riossa. ENCE oli yksi näistä joukkueista, joka joutuu siis nyt karsimaan CS:n arvostetuimpaan turnaukseen, vaikka heillä piti olla varma paikka turnaukseen.

Upea 2-0-voitto on todella tärkeä joukkuueen itseluottamukselle, jonka alkuvuosi on ollut vaikea. Kaikki suomalaiset fanit luonnollisesti toivovat, että CS:n isoimmassa turnauksessa olisi mukana myös suomalaisjoukkue. Seuraavaksi ENCE kohtaa 25.04. lauantaina ranskalaisen Hereticsin, joka voitti maaliskuun Minor-karsinnat hieman yllättäen.

ENCEn muut kohtaamiset sekä koko turnauksen otteluohjelman ja lisätiedot voit tarkastaa tästä.

ENCE kääntää veistä fnaticin haavassa


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Ottelut: