ENCE eSports murskasi Team Liquidin puolivälierässä – Tsekkaa videot!

ENCE eSports

Suomalainen ENCE eSports kohtasi Team Liquidin torstain myöhäisillan kamppailussa. Ottelu oli samalla ensimmäinen ENCEn Champions-stagella pelattava matsi. ENCE näytti epäilijöilleen närhen munat ja lähetti Pohjois-Amerikan CS-ylpeyden pitkälle paluulennolleen.

Karttojen valintatilaisuudessaan Liquid poisti ensitöikseen Trainin ja valitsi kotikartakseen Infernon. ENCE poisti tutusti Cachen ja valitsi Miragen omaksi maakseen. Ylimääräiseksi kartaksi jäi Overpass.

ENCE lähti koko matsiin selvänä haastajana ja sehän suomalaisjoukkueelle näytti sopivan varsin mainiosti. Asiantuntijat eivät realistisesti uskoneet ENCEn edes antavan kunnon vastusta Liquidin kaltaiselle vastustajalle, jolle povattiin mahdollisuuksia jopa koko turnauksen voittoon. Olihan amerikkalaisilla taskussaan muun muassa viime kuussa napattu Astraliksen päänahka.

Mirage – Vastustamattoman hyvä ENCE

ENCE aloitti Miragen terävästi ja vei pislarundin ja sitä seuranneen erän itselleen. Jenkit vastasivat kuitenkin tähän ja hieman sekavienkin erien seurauksena johtivat kuuden roundin jälkeen 2-4.

ENCE onnistui kuitenkin murtaa terroristi-osuudellaan erittäin hienosti Liquidin puolustuksen ja pääsi asettamaan pommia kerta toisensa jälkeen. Suomalaiset onnistuivat viemään itselleen neljä seuraavaa erää, mihin Liquid vastasi taas kolmella onnistumisella putkeen. Ensimmäinen puolisko päättyi ENCEn eduksi 8-7.

sergejn kolmoismurha B-sitelle

ENCEn CT-osuus alkoi pislatappiolla, mutta puntit tasattiin nopeasti ensimmäisessä ostoerässä. Viiden pelatun erän jälkeen tilanne oli tasan 10-10. Liquid joutui epätoivoisesti säästämään aseitaan, kun entryt jäivät vuoro toisensa perään ENCElle.

Liquid kavensi lopussa tilanteen vielä 12-11, mutta sen jälkeen rynnistykset saivat loppua ja ENCE taputteli kartan onnistuneen puolustuksen seurauksena 16-11. XseveN oli tänään mies paikalla, kun amerikkalaiset yrittivät pidossa olevalle B-pommille.

Aerialin kolmoset A-sitellä ja sergejn viimeistely

Inferno – Uskomaton nousu ja voitto kotiin!

ENCE aloitti Infernon CT-osuudellaan. Inferno on kohtuullisen CT-painotteinen kartta ja karttavoiton edellytyksenä oli napsia niin paljon eriä, kun mahdollista.

Suomalaiset aloittivatkin räväkästi, vaikka ensimmäinen roundi menikin Liquidille. Kosto-osto toimi ja onnistuneiden pommin purkamisien johdosta ENCE johti ottelua seitsemän pelatun erän jälkeen 5-2.

Liquid alkoi kuitenkin selvästi saamaan juonen päästä kiinni ja voitti vastustamattomasti eriä toisensa perään. ENCE oli lopulta täysin telineissä, kun jenkit vyöryivät päättäväisesti kerta toisensa jälkeen virittämään pommia. Ensimmäinen osuus päättyi Liquidin voittoon 5-10.

allun pikaiset entryt midistä

ENCE eSports käynnisti pienoisen kirinsä terroristi-osuutensa alkuun nitistämällä kolme ensimmäistä erää nimiinsä. Liquid vastasi kuitenkin tähän ja Inferno oli koitua nopeasti suomalaisen kohtaloksi. Nimittäin Liquid siirtyi kahdeksan pelatun erän jälkeen jo katkaisemaan karttaa johtoasemassa 8-15.

Sisuuntunut suomalaistiimi kuitenkin ilmoittautui mukaan karkeloihin kreivin aikaan ja CS:n ”miracle-on-ice” alkoi olla liipaisua vaille valmis. ENCE murskasi upeilla otteillaan Liquidin haaveet karttavoitosta voittamalla seitsemän erää putkeen ja tasoittamalla pelin 15-15!

Jatkoerään lähdettäessä oli suomalaisilla aivan valtava henkinen yliote pelistä. Olivathan he tehneet juuri jotain mitä ei kukaan areenalla tai kotikatsomoissa edes uskaltanut toivoa. ENCE eSports jatkoa kylmäpäisesti otteitaan ja päihitti Liquidin jatkoerässä numeroin 19-16. Lopun herkkuhetket näät uusintana alla olevalta videolta, Ole hyvä!

Ottelun loppuhetket, olkaa hyvä!


Joukkueet: