ESL One: Road to Rio – ENCE otti fantastisen voiton

ENCE Red Bull Flick

ENCE oli huippuvireessä, kun ESL One: Road to Rio jatkui joukkueen osalta. Suomalaiset kaatoivat upean esityksen jälkeen maailmanlistan sijalla #9 majailevan ranskalaisen Team Vitalityn suoraan kahdessa kartassa 2-0.

Ensimmäiseksi kartaksi valikoitui de_mirage, jonka ENCE valitsi itselleen. Vitality valitsi de_nuken, jossa suomalaisilla on ollut vaikeaa jo pitkään. Joukkue on hävinnyt kaikki Nukensa Road to Riossa tähän mennessä, joten ratkaiseva kolmas kartta oli enemmän kuin todennäköinen. Mahdolliseksi ratkaisevaksi kartaksi joukkueiden karttavalintatilaisuudesta jäi klassikkojen klassikko de_dust2.

ENCE bannasi jälleen de_vertigon, josta on muodostunut joukkueelle instabanni. Tämä tarkoittaa sitä, että vastustajat pystyvät ennakoimaan karttavalintatilaisuuksia paljon paremmin. Suomalaisten pitäisi ehdottomasti saada Vertigo osaksi mappipooliaan, jotta vastustajilla ei olisi niin suuri etulyöntiasema karttavalintojen suhteen. Mappipoolin syvyys on myös menestyksen kannalta todella tärkeä elementti.

Ensimmäisenä karttana Mirage

ENCE aloitti Miragen terroristeilla, koska Vitality sai määrittää puolensa ensin. Ranskalaiset saivatkin mukavan startin ja nappasivat ensimmäisen pislarundin. Iloa ei kuitenkaan jatkunut pitkään, kun ENCE otti itselleen heti forcekierrosvoiton ja tuhosi täten Vitalityn pankin täysin. Suomalaiset rummuttivat nopeasti tilanteeksi jo 5-2 ja näytti siltä, että ranskalaisilla ei ole mitään palaa.

Tämän jälkeen Vitality kuitenkin löysi jostain puolustuksensa kadonneen lukon ja sai otettua itselleen kolme peräkkäistä rundia ja tasoitti täten puntit 5-5. Puolustus ei kuitenkaan kestänyt ENCEn teräviä hyökkäyksiä pitkään, vaan suomalaisjoukkue nappasi Sami ”xseveN” Laasasen johdolla mukavan 8-7-johdon ensimmäisestä osiosta.

CT-puolella ENCEn puolustus oli aivan täyttä timanttia ja ranskalaisjoukkue ei tuntunut pääsevän millään läpi suomalaismuureista. ENCE otti nimiinsä pislarundin ja antoi ranskalaisille tämän jälkeen vain kaksi kierrosta koko puoliskonsa aikana. Miikka ”suNny” Kemppi näytti etunenässä kuuluisaa tulivoimaa ja otti 25 härkää, kun joukkue voitti ensimmäisen kartan vakuuttavasti 16-9.

ENCE voitti vihdoin Nuken

Seuraavana oli Vitalityn valitsema Nuke, josta oli odotettavissa ENCElle jälleen vaikeaa karttaa. Suomalaiset valitsivat ensimmäisenä puolen ja aloittivat CT-puolella, joka Nukessa on lähtökohtaisesti paljon helpompi. Joukkue saikin Nukeen upean alun ja meni nopeasti 5-0-johtoon, vaikka monet rundit olivatkin aivan veitsenterällä ja joukkueen pankki todella heikoissa kantimissa.

ENCE hävisikin tämän jälkeen kierroksen, joka hajoitti joukkueen pankin käytännössä kokonaan. Allu sai kuitenkin ostettua AWP-kiväärinsä ilman suojaliivejä ja otti kaksi erittäin tärkeää frägiä, kun joukkue kuittasi ranskalaisten kierrosvoiton heti. Tämä tuntui katkaisevan Vitalityn selkärangan, joka sai koko osiossa tämän jälkeen enää kaksi kierrosta ENCEn esittäessä huikeaa yhteispeliä.

Jättimäisessä 12-3-johdossa toiseen osioon lähteyt suomalaisjoukkue sai vielä napattua pislarundinkin, joten tilanne alkoi näyttää selvältä. Ranskalaiset voittivat kuitenkin forcekierroksen ja pääsivät vielä taistelemaan karttavoitosta. Kolmen kierroksen jälkeen ENCE kuitenkin päätti, että nyt saa riittää ja otti tarvittavat rundit kartta- ja otteluvoittoa varten. Nuken lopputulos oli murskaava 16-6 ja ottelun lopputulos siis 2-0.

Tsekkaa myös: Koronavirus vaikuttaa rajusti eSportsiin – kahdet MM-kisat sekä legendaarinen CS-turnaus jouduttiin siirtämään

 


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Ottelut: