ENCE fantastiseen voittoon – varmisti paikkansa BLAST Premier finaaleihin!

ENCE

ENCE kohtasi MAD Lionsin, kun luvassa oli BLAST Premier Spring Showdownin semi-finaali. Ottelun voittajalle oli luvassa paikka myöhemmin kesäkuussa pelattaviin finaaleihin.

ENCE ja MAD Lions taistelivat paikasta BLAST Premier Spring Seriesin finaaleihin, kun joukkueet kohtasivat paras kolmesta ottelussa. Suomalaisjoukkue selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon, kun se otti upean voiton mousesportsista. Ottelun voittajalle oli luvassa varma paikka finaaleihin ja häviäjälle toinen mahdollisuus NiP – Vitality pelin häviäjää vastaan.

Karttavalintoja pääsi tekemään ensimmäisenä ENCE, joka päätyi valinnassaan Trainiin, kun MAD Lions bannasi Dust2:n. Tanskalaiset valitsivat itselleen yllättäen Miragen, joka on myös suomalaisille hyvä kartta. Mahdolliseksi ratkaisevaksi kartaksi jäi Nuke, jossa Twistan suojatit ovat esiintyneet viime aikoina edukseen vaikean alkuvuoden jälkeen.

ENCE aloitti junan teropuolella, koska juuteilla oli etuoikeus valita puolensa ensin. Alku olikin lupaava, kun heti ensimmäinen pislakierros meni suomalaisjoukkueelle. Onni ei kuitenkaan kestänyt kauaa, vaan Acilion ja kumppanit nappasivat forcevoiton sekä seuraavat rundit nimiinsä. Näitä seuranneet rundit veivät tanskalaisjoukkuueen jo todella mukavaan 5-2-johtoon.

AWP-pelaajat liekeissä

Tämän jälkeen sergejn joukkue kuitenkin heräsi takaisin peliin mukaan ja hyökkäsi todella tehokkaasti kohti tanskalaisten puolustusta. Seuraavista kuudesta kierroksesta ENCEn nimiin menikin viisi, kun mm. Jamppi esitti taitojaan voittamalla hienon 1v2. Kaksi viimeistä kierrosta vastustaja onnistui kuitenkin kampeamaan nimiinsä, joten puolia vaihdettaessa ENCE oli tappiolla 7-8.

Toinen osio alkoi karmealla tavalla, kun ENCE sössi pislakierroksen acoRille, joka nappasi vaikuttavan 1v4. Säästökierrokset ja ensimmäinen asekierros meni myös juuteille ja tilanne alkoi näyttää todella pahalta. Kuin ihmeen kaupalla suomalaisjoukkue nappasi itselleen kuitenkin seuraavan säästökierroksen, jonka avulla he pääsivät vielä taistelemaan karttavoitosta.

Säästökierroksen jälkeen ENCE sai allun ja Jampin tupla-AWP setupin jälleen käyttöönsä ja tämä tarkoitti vaikeuksia leijonille. Kymmenen viimeisen kierroksen osalta tanskalaiset saivat enää otettua itselleen yhden, kun suomalaisten puolustus oli erittäin jämäkkä. Tämä tarkoitti siis ensimmäisen mapin osalta tiukkaa 16-13-voittoa ja 1-0-johtoa matsin osalta.

ENCE tulessa heti alussa

Miragen ENCE aloitti CT-puolella, koska kyseessä oli juuttien karttavalinta, joka tarkoitti mahdollisuutta valita puoli ensin. Mappi alkoi fantastisesti, kun Jamppi nappasi itselleen jäätävän ässän pislarundilla. Tämän jälkeen suomalaisjoukkue jatkoi hyviä otteitaan ja Trainissa löytynyt erinomainen puolustus tuntui tarttuneen mukaan myös Mirageen.

MAD Lions onnistui saamaan vain yksittäisiä kierroksia hyökkäyksistään, jotka tuntuivat kuivuvan jatkuvasti kasaan. Tilanteessa 9-3 Jampilla oli jo 18 frägiä ja koko tanskalaisjoukkueella puolestaan 20, joka kertoo paljon ENCEn dominoinnista. Upean joukkuepelin turvin Aerialin jengi oli puolten vaihdossa tukevassa 11-4-johdossa ja finaalipaikan pystyi melkein jo maistamaan.

Toinen pislakierros meni myös suomalaisille, kun suNny otti kolme ihanaa frägiä ja allu päätti kierroksen todelliseen nöyryytykseen puukottamalla Aciolionin. MAD Lions ei kuitenkaan ollut valmis luovuttamaan, vaan forcesi seuraavalla kierrokselle ja otti itselleen matsin kannalta elintärkeän kierrosvoiton. ENCE ei myöskään pystynyt itse nappaamaan forcekierrosta takaisin, joten juutit oli jälleen mukana pelissä.

Tiukkaa vääntöä loppuun asti

Tanskalaisjoukkue esitti jättimäistä sinnikkyyttä, kun joukkue taisteli peliä tasoihin kierros kierrokselta. Rundit olivat järjestäen äärettömän tiukkoja ja päättyivät usein 1vx tilanteeseen. Tanskalaiset ottivat lopulta seitsemän peräkkäistä ja menivät jo 15-13-johtoon. ENCE löysi kuitenkin vielä uuden vaihteen ja onnistui tasoittamaan pelin, joka tarkoitti jatkoaikaa.

Jatkoaika alkoi ENCEn kannalta mukavasti, kun joukkue nappasi heti ensimmäisestä kolmesta hyökkäyskierroksestaan kaksi. Puolustus ei kuitenkaan ollut lähelläkään normaalin peliajan terävyyttä ja alkoikin näyttää vahvasti siltä, että MAD Lions vie voiton mukanaan. Aerial nappasi kuitenkin kolme tärkeää frägiä UMPilla, joka mahdollisti toisen jatkoajan.

Toiseen jatkoaikaan puolustus oli viritetty parempaan kuntoon ja Jampin ja allun tupla-AWP kylvi tuhoa, kun ENCE otti nimiinsä kaikki kolme kierrosta. Tämän jälkeen suomalaiset hyökkäsivät täydellä teholla ja tuhosi tanskalaispuolustuksen ja nappasi voiton kartasta lukemin 22-18 ja ottelusta 2-0. Tämä tarkoittaa siis sitä, että joukkue on mukana 15.6. alkavissa BLAST Premier Spring Seriesin finaaleissa.


Pelaajat: ,
Joukkueet:
Ottelut: