ESL Pro League – ENCE hävisi jo yhdeksännen kerran peräkkäin

ENCE suNny

ENCE hävisi jälleen, kun suomalaiset kohtasivat ESL Pro Leaguessa GODSENTin. Vaikka joukkue on menettänyt jo mahdollisuutensa jatkoon, olisi voitto ja tappioputken katkaisu ollut joukkueen kannalta elintärkeitä.

Ainoat suomalaisedusteiset joukkueet ENCE ja GODSENT kohtasivat toisensa ensimmäisenä, kun ESL Pro Leaguen 11. kausi jatkui sunnuntaina kolmella ottelulla. Kumpikaan joukkue ei ollut voittanut vielä peliäkään turnauksessa, joten jo ennen peliä oli selvää, että vihdoin saamme suomalaisvoittajan. Jesse ”zehN” Linjalan GODSENT voitti lopulta tiukan ottelun kartoin 2-1, joka tarkoittaa, että ENCE hävisi jo yhdeksännen peräkkäisen ottelunsa.

ENCE aloitti de_trainin häviämällä jälleen yhden pistoolikierroksen, joissa joukkueella on ollut viime aikoina erittäin paljon ongelmia. Tämän jälkeen joukkue hävisi vielä ecot ja ensimmäisen asekierroksen, joten GODSENT otti mukavan 4-0-johdon heti alkuun. Tämän jälkeen ENCE kuitenkin ilmoittautui serverille ja nappasi peräti viisi seuraavaa kierrosta ja yhteensä kahdeksan koko terroristipuolensa aikana.

CT-puolella joukkueen tarina pistoolikierrosten osalta jatkui surkeana ja jälleen suomalaiset lähtivät säästökierrosten kautta hakemaan vauhtia. ENCE voitti ensimmäisen asekierroksen, mutta hävisi heti seuraavan kierroksen, joka tarkoitti, että he olivat jälleen säästöhousut jalassa. Tämä ei kuitenkaan jengiä lannistanut, vaan seuraavan asekierroksen saapuessa ENCE nappasi ensin viisi perättäistä ja kahdeksan mahdollisesta yhdeksästä kierroksesta voittaen ensimmäisen kartan 16-13.

Toisena karttana GODSENTin de_nuke

GODSENT sai päättää toisena pelattavan kartan ja heidän valintansa oli Nuke. Varsinaisena yllätyksenä ei voida pitää, että ENCE hävisi jälleen ensimmäisen pistoolikierroksen, mikä antoi GODSENTille avaimet hyvään lähtöön omassa karttavalinnassaan. Linjalan joukot eivät jättäneetkään tlaisuutta käyttämättä, vaan nappasivat tukevan 5-1 johdon terroristipuolellaan. ENCE kuitenkin näytti kyntensä ja taisteli tiensä peliin mukaan häviten enää vain kolme kierrosta ja lopulta osion 8-7.

allun upea AWP-holdaus

Toinen pistoolikierros olisi ollut suomalaisille jälleen erittäin tärkeä, mutta sama trendi jatkui ja ENCE hävisi pistoolikierroksen selvästi. Tämän jälkeen joukkue oli todella lähellä voittaa forceoston, mutta hyvässä vireessä ollut Martin ”STYKO” Styk nappasi tärkeän 1v1 ja kymmenennen kierroksen joukkueelleen. Alkoi näyttää siltä, että GODSENT menee menojaan, kun he nappasivat myös seuraavat kierrokset ja otti peräti 14-7 johdon. Toisin kuitenkin kävi ja ENCE kaivoi naftaliinista aivan uuden vaihteen ja lähti kierros kierrokselta taistelemaan tietään takaisin matsiin mukaan.

Suomalaisjoukkue pelasi upeaa CS:ää ja suoraan sanottuna dominoi pelikentän tapahtumia seuraavien rundien ajan. Suomalaisfanien ylpeys voitti yhdeksästä viimeisestä kierroksesta kahdeksan, joka on aivan uskomaton suoritus Nuken terroristipuolella. Tämä tarkoitti sitä, että paremmuutta ei saatu selvitettyä 30 kierroksen aikana, vaan tarvittiin jatkoaikaa määrittämään paremmuus. Jatkoajalla GODSENT kuitenkin syntyi uudelleen eikä enää antanut ENCElle avaimia voittoon, vaan nappasi tarvittavat neljä kierrosta ja koko kartan lopulta 19-16.

Kolmantena karttana klassikko

Kolmantanena ja ratkaisevana karttana nähtiin de_dust2, joka on ehkä isoin klassikko koko Counter-Striken historiassa. ENCE aloitti CT-puolella tutusti ja turvallisesti häviten jälleen yhden pistoolikierroksen Jere ”sergej” Salon upeasta 1v3 yrityksestä huolimatta. Tästä eteenpäin jatkui todellinen GODSENT-show, kun joukkue antoi suomalaisille vain kolme kierrosta koko ensimmäisen puoliajan aikana ja voitti osion peräti 12-3.

Toiseen puoliskoon lähdettäessä oli selvää, että ENCEn oli pakko voittaa pistoolikierros, jotta heillä on mahdollisuuden comebackiin ja taisteluun ottelun voitosta. Suomalaiset nappasivatkin elintärkeän pistoolikierroksen, joka oli samalla ensimmäinen pislakierros heille koko sarjassa. Tämä ei kuitenkaan tuonut onnea, sillä ENCE hävisi heti perään käytännössä täyssäästön, joka oli lopun alkua. GODSENT nappasi loputkin kierrokset tämän jälkeen ja koko ottelun 16-4.

Matsin ensimmäiset kaksi karttaa olivat todella tiukkoja ja viihdyttäviä, jonka takia on harmi, että viimeisestä kartasta tuli niin iso pannukakku. ENCEn tappioputki kasvoi yhdeksään otteluun ja ajoittaisista hyvistä otteista ei jälleenkään jäänyt mitään käteen. Joukkue on tällä hetkellä erittäin pahassa limbossa, jolle ei edelleenkään näy loppua. Vastus ei myöskään helpotu, sillä seuraavaksi suomalaisilla on vastassa on kaikki ottelunsa Pro Leaguessa voittanut NiP.

Tsekkaa myös: Suomalaiset kohtaavat Flashpointissa – Jatkuuko HAVUn hyvät otteet?


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Ottelut:

NordVPN 600x200