ESL One: Road to Rio – ENCE hävisi tiukan taiston NiPille

ESL Pro Leaguen FaZe ESL Pro League ENCEn Valve ENCE CS-asiantuntija allu Major JANO

ESL One: Road to Rion ottelut jatkuivat ENCEn osalta ruotsalaista NiPiä vastaan. Suomalaiset olivat voittaneet turnauksessa yhden ja hävinneet yhden ottelun aikaisemmin. Nyt vyölle tuli toinen tappio, kun ruotsalaiset olivat parempia lukemin 2-1.

ENCE lähti haastamaan ennakkosuosikki NiPiä hävittyään viime ottelunsa selkeästi ranskalaiselle Team Hereticsille. Suomalaiset olivat karttavalintatilaisuuden herroja ja päätyivätkin de_trainiin. NiP puolestaan valitsi itselleen erittäin vahvan de_overpassin ja viimeiseksi sekä mahdollisesti ratkaisevaksi kartaksi jäi de_inferno. Joukkueet kohtasivat väin vähän aikaa sitten ESL Pro Leaguessa tiukassa matsissa, joten tästäkin ottelusta oli odotettavissa tiukkaa ja tasaista vääntöä.

Train alkoi rundien valossa kehnosti, mutta pelillisesti hyvin. ENCE sai painostettua hyvin NiPin pankkia, sillä ruotsalaisista jäi parhaimmillaan rundin päätteeksi henkiin vain kolme. Vaikka suomalaisjoukkue hävisi ensimmäisestä kuudesta viisi olivat he koko ajan pelissä mukana. ENCE saikin napattua tarvittavan kierroksen, jolla he horjuttivat vastustajansa taloudellista asemaa merkittävästi ja pääsi hyödyntämään tilaisuutensa. Joukkue pelasi upeaa CS:ää Aleksi ”allu” Jallin johdolla häviten ensimmäisen osion vain 8-7.

allu todella kovassa vireessä

ENCE ryösti itselleen CT-puolen pistoolikierroksen suvereenisti ja alkoikin vaikuttaa siltä, että joukkue veisi Trainin nimiinsä. NiP oli kuitenkin eri mieltä ja hyökkäsikin asekierroksilla todella tehokkaasti kohti pihapommia, jota suomalaiset eivät tuntuneet saavan millään lukkoon. Kartan lopussa Jallin johtama joukko sai vihdoin juonesta kiinni, mutta tämä ei aivan riittänyt. ENCE nousi 14-11-tilanteesta 15-14-johtoon, mutta kompuroi viimeisellä esteellä ja NiP tasoitti ottelun 15-15.

allu liekeissä

Jatkoaika alkoi tasaisissa merkeissä ja joukkueet vaihtoivatkin rundeja keskenään. Ensimmäinen jatkoaika ei tuottanut vielä tulosta paremmuuden ratkaisemiseksi, vaan joukkueet joutuivat ottamaan uuden yrityksen 18-18-tilanteessa. GOD-allu jatkoi myös jatkoajalla huikaisevia otteitaan ja otti vyölleen käsittämättömät 40 frägiä. Tämäkään ei kuitenkaan riittänyt pitämään ruotsalaisia aisoissa, vaan NiP vei suomalaisten valitseman ensimmäisen kartan nimiinsä kierrosvoitoin 22-19.

Overpassin vuoro

Overpassista oli odotettavissa selvästi NiPin karttaa, sillä joukkue on ollut todella vahva siinä ja ENCElle mappi puolestaan on ollut useasti melkoista kryptoniittiä. Tällä kertaa ENCE kuitenkin puki taisteluhousut jalkaan ja oli valmiina taistelemaan voitosta. CT-puolella aloittanut suomalaisjoukkue hävisi pislarundin, mutta napasi asekierroksilla upeasti seitsemän peräkkäistä kierrosta. Loppuosion ajan kierroksia vaihdeltiin joukkueiden väliltä ja ENCE pääsikin hyvässä 9-6-johdossa teropuolelle.

NiP otti nimiinsä myös toisen pistoolikierroksen sekä ensimmäisen asekierroksen, joten tilanne alkoi näyttää jo hiukan tukalalta suomalaisten kannalta. Suomalainen sisu kuitenkin kaivautui jälleen esiin, kun ENCE taisteli itselleen seuraavasta kahdeksasta rundista kuusi ja olivat täten kiinni karttavoitossa lukemin 15-13. Ruotsalaiset eivät kuitenkaan olleet valmiita vielä häviämään valitsemaansa karttaa, vaan voitti tarvittavat kaksi viimeistä kierrosta ja jälleen oli vuorossa jatkoaika.

suNnyn elintärkeä clutch

ENCE aloitti jatkoajan terroristipuolella, joka yleensä on vaikeampi puoli aloittaa. Simon ”twist” Eliasson oli karmeassa vireessä ruotsalaisten puolella ja lukotti A-siten todella tiukasti. Miikka ”suNny” Kempin johtama joukko sai kuitenkin napattua elintärkeän kierroksen jatkoajan ensimmäisestä osiosta, joka tarkoitti mahdollisuutta täydellisellä CT-osiolla karttavoittoon. ENCE ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä vaan pelasi puhtaan CT-puolen voittaen osuuden 3-0 ja kartan 19-17.

ENCE vastaantulija ratkaisevassa kartassa

Infernossa ENCE hävisi puukon, joka tarkoitti terroristialoitusta. Joukkue hävisi pistoolikierroksen, joka tiesi ongelmia matsin alkupuolelle. Joukkue ei tuntunut millään saavan kerättyä kahta peräkkäistä kierrosta kasaan, joka aiheutti isoja ongelmia. NiP kontrolloi rahatilannetta koko ajan, eikä suomalaiset saaneet vastustajaa pakotettua säästökuurille missään vaiheessa osiota. Tästäkin huolimatta ENCE sai raavittua kasaan viisi kierrosta, joka ei missään nimessä Infernon terona ole mikään katastrofi.

Oli itsestäänselvää, että ENCE tarvitsi toisen pislarundin, jotta he voivat taistella vielä kartta- ja otteluvoitosta. NiP kuitenkin oli vahvempi sekä pistoolikierroksella että suomalaisten forceostolla, joka tarkoitti jättimäistä 13-5-johtoasemaa ruotsalaisille. Tästä suomalaisjoukkue ei enää toipunut millään, vaan joukkue taipui tiukan taistelun jälkeen kolmannessa kartassa lukemin 16-5. Tämä tarkoittaa sitä, että ottelu meni ruotsalaisille 2-1 ja ENCEn turnausrecordi puolestaan muuttui lukemiin 1-2.

ENCE esitti jälleen ajoittain todella hyviä otteita ja erityisesti allu on piristinyt entisestään, kun suNny otti joukkueen pelinsisäisen johtajan roolin itselleen. Sama tarina otteluiden kannalta tuntuu kuitenkin jatkuvan edelleen. Joukkue on lähes aina hyvin pelissä mukana ja ottelut ovat tiukkoja vääntöjä, mutta voitot tuntuvat karttavan heitä. Ottelusta jäi varmasti taas paljon positiivisia asioita jatkoa ajatellen, mutta edelleen on selvää, että joukkue kaipaa kipeästi voittoja vyölleen.

Tsekkaa myös: Video: ESL One: Road to Rio – fantastisia yksilösuorituksia pelaajilta


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,
Ottelut: