VIDEO: ENCE kärsi katkeran tappion ESL Pro Leaguessa – karmaiseva putki vain pitenee

ence

Suomalainen ENCE eSports kohtasi ESL Pro Leaguen toisessa ottelussaan ranskalaisen Team Vitalityn. Ottelu käynnistyi täysin Vitalityn komennossa, mutta ENCE pääsi siihen upeasti mukaan ottelun edetessä.

Karttojen valintatilaisuudessa ENCE pääsi valitsemaan ensin ja kotimapiksi valikoitui Mirage. Vitality puolestaan pickasi suomalaisten painajaiseksi muodostuneen Infernon. Dust 2 jäi kolmantena pelattavaksi kartaksi.

ENCE aloitti Miragen terroristeina ja siitä muodostui suomalaisjoukkueelle alusta alkaen täysi kaaos. Hyökkäykset tyrehtyivät kerta toisensa jälkeen Vitalityn kivenkovaan puolustukseen. ENCE sai lopulta ensimmäisen erävoittonsa vasta neljännellätoista roundilla. Lisälohduksi myös puoliskon viimeinen erä meni suomalaisille. Ensimmäinen puolisko päättyi siis murskaavasti 13-2. CT:nä suomalaiset saivat hieman juonesta kiinni ja Vitality alkoi hieman hermoilemaan kartan niittamisen kanssa. ENCE raapaisi itselleen yhteensä kahdeksan erävoittoa ja kaunisteli lukemat näin ollen 16-10.

Infernoon lähdettiin Vitalityn 1-0 johtoasemassa. Suomalaisjoukkueen aiemmat ottelut ko. kartassa olivat menneet pitkälti aivan penkin alle, mutta tällä kertaa lauteilla nähtiin aivan uudestisyntynyt ja taisteleva suomalaisryhmä. Ensimmäinen puolisko meni suomalaisille 10-5.

allu holdaamassa B-siteä

Toisenkin puoliskon pistoolierä meni Vitalityn nimiin ja ENCE joutui hakemaan vauhtia säästökierroksen kautta. Hyökkäysyritykset onnistuivat ja ranskalaiset yllätettiin kerta toisensa jälkeen housut nilkoissaan. ENCE kahmasi tarvittavat kuusi lisäerää ennätysajassa, eikä Vitality onnistunut viemään omalla CT-osuudellaan siis, kuin kolme. Lopputulos 16-8 ENCElle ja kolmas kartta oli totta.

Ottelu huipentui kolmanteen karttaan

Tilanne Dust 2:n lähdettäessä oli siis kutkuttavasti 1-1. ENCE aloitti kartan CT:nä ja vei jopa hieman historiallisesti pistoolierän. Avauspuolisko meni lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen Team Vitalitylle 8-7. ENCEn alku toiselle puoliskolle oli kuitenkin loistava ja kolme seuraavaa kierrosta menivät suomalaisjoukkueelle.

Tämän jälkeen oli jälleen Vitalityn vuoro ottaa peräkkäisiä voittoja ja niitä kertyi lopulta neljä, joten tilanne muuttui ranskalaisten 12-10-johtoon. ENCEn taistelu ei kuitenkaan loppunut, vaan jälleen kerran joukkue hilasi itsensä mukaan voittotaisteluun. Ratkaisevilla hetkillä kuitenkin viimeinen silaus puuttui, minkä vuoksi tuloksena oli katkera tappio. Se tarkoitti samalla sitä, että ENCEn tappioputki kasvoi jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Seuraavaksi edessä on yksi maailman kovimmista haasteista, kun vastaan asettuu maailmanlistan 2. sijalla oleva Astralis. Ottelu pelataan perjantaina klo 23:00.

allu nappaa neljä päätä pislarundilla

Lue myös: eSports turnauskalenteri – Kaikki eSports tapahtumat samalta sivulta


Pelaajat:
Joukkueet: ,
Ottelut: