Huima trilleri! ENCE väänsi voiton HAVUsta huikeiden vaiheiden jälkeen

ESL Pro Leaguen FaZe ESL Pro League ENCEn Valve ENCE CS-asiantuntija allu Major JANO

Kahden vuoden odotus päättyi perjantai-iltana, kun suomalaisjoukkueet ENCE ja HAVU astuivat vihdoin vastakkain.

Kaksi suomalaisen CS:GO:n suurinta ja kauneinta mittelivät perjantaina paremmuudestaan. Voittajalle oli tarjolla paikka Nordic Masters 2021 -turnaukseen.

HAVU lähti kamppailuun suorastaan hirmuisessa voittoputkessa, mikä nosti joukkueen myös voittajasuosikiksi. ENCEä ei kuitenkaan voi laskea pois laskuista, koska vähän pelannut viisikko on saanut harjoitella laadukkaasti viimeiset viikot ja valmistautua tähän koitokseen.

Avauskarttana Nuke

Ensimmäisenä karttana pelattiin Nuke, joka oli ENCEn valitsema kartta. CT-puolella aloittanut HAVU sai mainion startin karttaan, sillä puolustus piti ja tilanne oli parhaimmillaan 7-3. ENCE kuitenkin sai taktiikat kuntoon ja taisteli lopulta vielä oikein kelvollisen T-puolen, sillä puolia vaihdettiin HAVUn 8-7-johdossa.

ENCEn ei luovuttanut enää momentumistaan, vaan joukkue suorastaan murskasi HAVUn omalla CT-puolellaan. Karttavoittajasta ei jäänyt lopulta mitään epäselvyyttä, sillä ENCE porhalsi 16-10-voittoon.

Overpass kääntyi HAVUlle

ENCEn vire ei hyytynyt myöskään HAVUn karttavalinnassa, sillä tiimi nappasi heti kärkeen 4-0-johdon. Tämän jälkeen HAVUn kuparinen meni rikki ja taistelu kiristyi. Lopulta puoliskon loppua kohti mentiin niin tasaisissa merkeissä, että ENCEn johto oli vain 8-7.

Overpass on ennakkoon helpompi CT-puolen joukkueelle, joten HAVUn lähtökohdat ratkaisevaan puoliskoon olivat oivat.

ENCE kuitenkin vei pislan ja seuraavat kierrokset ja ero kasvoi. HAVUn vastaus oli jälleen kerran kunnossa ja tilanne tasoittui entisestään. Lopulta aivan viimeisiin kierroksiin asti mentiin tasatahtia, kunnes 29. kierroksella Aerial nappasi huikean 1vs2 clutchin ja vei joukot 15-14-johtoon. HAVU käytti ensimmäisen karttapallon hyväkseen ja venytti ratkaisun Infernoon.

Trilleri huipentui Infernoon

Suomalaisjoukkueiden kohtaaminen sai arvoisensa päätöksen, kun viihdettä saatiin todistaa kolmen kartan verran. Mikäs sen hienompaa kuin, että ratkaisevana karttana toimi Inferno.

Jälleen pistoolikierroksen vieneen ENCEn startti oli terävä ja joukkue karkasi 5-1-johtoon. HAVUn vastaus oli taas kerran terävä ja joukkue nousi 9-6-johtoon.

CT-puoli ei kuitenkaan lähtenyt joukkueelta laisinkaan ja tilanne kääntyi pahasti päälaelleen. Kuten koko pelin aikana, niin tälläkin kertaa tilanne eli ja voimasuhteet kääntyivät nopeasti. Vaikka ENCElle tulikin kaksi ottelupalloa, niin nämä eivät riittäneet, vaan voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaika oli todellinen kirsikka kakun päälle ja se päättyi jäätävään allun clutchiin. Näin ollen ENCE nappasi 19-17-voiton.

Täytyy molemmille joukkueille nostaa hattua, sillä ottelu tarjosi upeita suorituksia ja äärettömän hienoa jännitystä. Molemmille tiimeille voikin lupailla pirteitä tuloksia tulevilta kuukausilta.


Joukkueet: ,
Mapit: ,,