ESL One: Road to Rio – ENCE kaatui viimeisellä esteellä

ESL Pro Leaguen FaZe ESL Pro League ENCEn Valve ENCE CS-asiantuntija allu Major JANO

ENCE taipui tanskalaisen Astraliksen käsittelyssä, kun joukkueet kohtasivat suomalaisten kannalta ratkaisevassa Road to Rio -ottelussa. Tappio tarkoitti, että suomalaiset eivät etene turnauksessa pudotuspeleihin.

Tanskalaiset olivat varmistaneet jo paikkansa pudotuspeleihin, mutta ENCEllä oli vielä mahdollisuus lunastaa oma paikkansa. Viime otteluissa suomalaiset ovat olleet hyvässä vireessä ja parantaneet otteitaan todella paljon. Karttavalintatilaisuudessa suomalaiset pääsivät aloittamaan ja valitsivat itselleen de_trainin, tanskalaiset puolestaan nappasivat de_nuken ja decideriksi jäi de_inferno.

Train alkoi suomalaisittain mukavasti, kun joukkue voitti heti kärkeen ensimmäisen pislarundin. Juhlat eivät jatkuneet kuitenkaan pitkään, vaan Astralis kuittasi heti takaisin forceostollaan. ENCE oli tämän jälkeen isoissa vaikeuksissa teropuolellaan, kun tanskalaiset puolustivat sitejä todella tehokkaasti. Suomalaisjoukkue nappasi kuitenkin osion kaksi viimeistä ja sai täten taiottua kasaan viisi kierrosta.

Tiukkaa vääntöä

ENCE sai huippustartin CT-puolelleen ja oli täysin suveneeri voittaessaan ensimmäiset kuusi kierrosta. Astralis nappasi välistä yhden, jonka jälkeen suomalaiset voittivat vielä kolme roundia ja saavuttivat näin ollen jo neljännentoista voitetun kierroksensa. Tämän jälkeen legendaarisen valmentajan Danny ”zonic” Sørensenin joukot kasasivat itsensä ja voitti viimeisestä viidestä kierroksesta neljä. Paremmuutta ei siis saatu selvitettyä, vaan edettiin jatkoajalle.

Jatkoaika alkoi myös tiukoissa merkeissä ja rundeja vaihdeltiin puolin ja toisin. ENCE aloitti hyvin voittaen yhden kierroksen, mutta sen jälkeen Astralis löysi hyökkäyspeliinsä uutta virtaa ja tuhosi suomalaisten puolustuslinjan. Puolia vaihdettaessa ENCE vielä taisteli itseään takaisin mukaan kohti toista jatkoaikaa, mutta taistelu ei riittänyt, vaan tanskalaiset nappasivat ensimmäisen kartan lukemin 19-17.

Kohti Nukea

Koska ENCE instabannasi jälleen Vertigon, oli Nuke erittäin odotettavissa toiseksi kartaksi. Suomalaiset kuitenkin aikanaan katkaisivat tanskalaisten pitkään jatkuneen ydinmaa-dominanssin, joten mikään läpihuutojuttu ei ollut kyseessä. Suomalaiset lähtivätkin Nukeen ennakkoluulottomasti ja aloittivat kartan ottamalla ensin pistoolikierroksen ja heti perään kolme seuraavaa.

Astralis kuitenkin näytti syyn valinnalleen ja taisteli ensin rinnalle ja sitten ohi. Tanskalaiset voittivat kuusi peräkkäistä kierrosta ja tilanne alkoi näyttää suNnyn ja kumppaneiden kannalta tuskaiselta. ENCE kaivoi vielä suomalaisen sisun naftaliinista ja otti viisi erittäin tärkeää kierrosta peräjälkeen. Peräti neljän kierroksen osalta voitto tuli vasta pommipurun jälkeen, joka osoitti todellista luonteenlujuutta joukkueelta.

Suomalaisjoukkue voitti myös terroristipuolen pislakierroksen, joka lupasi hyvää loppukartan osalta. Astraliksen hävittyä myös forceostonsa, alkoi suomalaisilla maistua jo voitto suussa. Tanskalaiset yrittivät vielä taistella karttavoitosta, mutta lopulta suomalaisten hyökkäykset tekivät Astraliksen puolustuksesta reikäjuustoa ja yksi maailman parhaista joutui taipumaan Nukessa lukemin 16-12.

ENCE kaatui lopussa

Erittäin upean Nuken jälkeen suunnattiin kohti Infernoa, jossa ENCEn tulokset eivät ole olleet erityisen mairittelevia. Pistoolikierros meni kuitenkin jälleen suomalaisille ja alkuosio mentiinkin tasatahtiin. Astraliksen johtaessa 5-4 tapahtui kuitenkin kummallisia ja suomalaiset kadottivat pelinsä kokonaan. Device etunenässä oli aivan hirveässä vireessä, kun joukkue puolusti itselleen 11-4-johdon puoltenvaihdossa.

ENCE tarvitsi kipeästi pistoolikierrosta ja voittikin sen jälleen. Tähän suomalaiset eivät suinkaan tyytyneet, vaan joukkue kavensi pelin kuudella peräkkäisella rundilla jo 11-10. Alkoi näyttää siltä, että voittotaistelusta tulee todella tiukka, kun erityisesti suNny ja sergej olivat huimassa vireessä. Astralis oli kuitenkin tyly vastus ja katkaisi ENCEn voittomarssin tähän ja nappasi seuraavista kuudesta kierroksesta itselleen viisi.

Astralis meni siis ENCEn pienoisesta comebackista huolimatta voittoon lukemin 16-11 ja karttavoitoin 2-1. Suomalaiset esittivät jälleen paikoittain upeaa peliä, mutta eivät onnistuneet kairaamaan tarvittavaa voittoa. Joukkue on kuitenkin parantanut peliään kuin sika juoksua, joten tunnelin päässä on valoa. Harmillista on se, että pudotuspeleihin eteni mm. Vitality, joka hävisi suomalaisille oman ottelunsa.

 

Lue myös: UFC:n huipputapahtuman ottelijalla koronavirustartunta – osallistui perjantaina normaalisti punnitukseen


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Ottelut: