CS:GO IEM Katowice Major – ENCE painoi BIGiä käkättimeen vaikean alun jälkeen! | Tsekkaa videot!

IEM Katowice Major

Suomalainen ENCE eSports kohtasi torstaina saksalaisen BIG:n Legends-stagen ensimmäisessä BO3-matsissa. Molemmat joukkueet olivat hävinneet kaksi ensimmäistä BO1-ottelua ja tämän matsin häviäjällä olikin edessään kotimatka.

Mappien pickauksessa BIG valitsi kotikartakseen Dust2:n ja ENCE Trainin. Ylimääräiseksi kartaksi jäi Overpass.

Dust2 – ENCE ei saanut peliään kulkemaan

BIG aloitti matsin terävästi vieden pislaroundin ja sen jälkeen huikeasti jopa seitsemän erää yhteen putkeen. ENCEn sergej ja Aerial pysäyttivät saksalaisten menon ensimmäistä kertaa vasta yhdeksännessä erässä. Tilanne oli kuitenkin BIG:n hyväksi 1-8.

Suomalaiset raapivat lopulta viisi roundia kasaan, mutta BIG vei ensimmäisen puoliskon nimiinsä 10-5. ENCE ei saanut samanlaista tulitusta aikaiseksi terroristeina ja BIG:n puolustus siteillä piti.

XANTARESin neljä tappoa D2:ssa

Erityisesti saksalaisten XANTARES oli D2:ssa varsin pysäyttämätön vastus. BIG löi tulostaululle tylyt numerot 16-5 ja vei kartan melko brutaalilla otteella.

Train – vaikean alun jälkeen karttavoitto

ENCEn pelit käynnistyivät myös Trainissa hieman nihkeästi BIG:n ollessa selvästi niskan päällä. Johto kasvoikin saksalaisten eduksi jo 7-0. ENCEn pelaamisesta puuttui rentous ja se todella näkyi kotipäätteille saakka.

Johtuiko BIG:n lepsuilusta vai ENCEn heräämisestä, niin suomalaisjoukkue alkoi kuitenkin saamaan erävoittoja tärkeillä hetkillä. XseveN otti omilla AUG-jyrillään ENCEä pariinkin otteeseen selkäreppuunsa ja pian alkoi löytyä sihtiä myös sergejltä. Matsin ensimmäinen osuus päättyi 7-8-tappioasemassa.

xseveN ja maaginen AUG

Toisella puoliskolla tuulen suunta alkoi kääntymään toden teolla ja käänteentekevänä eränä voidaan pitää sergejn upeaa clutchausta, jolla ENCE tuli jo kahden roundin päähän. 12-14-tilanteessa BIGn selkäranka katkesi ja suomalaiset veivät näytöstyyliin neljä viimeistä erää. Näin ollen Train päättyi ENCEn eduksi 16-14.

Overpass – Vilkku päälle ja ohi

ENCE aloitti Overpassin CT:nä ja joukkue lähtikin siihen hyvällä tahdilla. Nimittäin peräti ensimmäiset kuusi erää menivät ENCEn plakkariin. BIG vastasi tähän kolmen roundin putkella, mutta CT:nä homma toimi ja sitet olivat tänään hyvillä pidoilla. Allukin ilmottautui maalijuhliin ottamalla useita frageja A-siteltä. ENCE nappasi ensimmäisen puoliskon nimiinsä 11-4.

sergej clutchaa AK:lla

BIG aloitti myös oman CT-puolensa tehokkaasti kaventamalla tilannetta kolmella erällä. ENCE vastasi kuitenkin välittömästi ase-erillään eikä Aerialin triplatappoa voi väheksyä 13-10-tilanteessa. ENCE paketoi lopulta Overpassin ja otti turnauksen kannalta elintärkeän voiton!

Lue myös: VIDEO: CS:GO ENCEn tie Majoreihin – tässä kaksiosainen dokumenttisarja


Joukkueet: