ENCE joutui pettymään – alisuorittaja North vei voiton

allu ENCE Elisa Invitational

ENCE ja North ottivat mittaa toisistaan DreamHack Open Fall -turnauksessa, kun vuorossa oli D-lohkon avausottelu.

ENCE ei hetkeen ole ollut askissa, kun sen viimeisimmäksi turnauksesi jäi ESL Pro League. Joukkue joutui DreamHackin turnaukseen tämän lisäksi ilman tähtipelaajaansa Jamppia, joka VAC-kieltonsa johdosta ei voi osallistua Valven järjestämiin RMR-turnauksiin.

Jamppia korvaamaan hankittiin tuttu mies xseveN, joka pelaa ENCEn kanssa tämän turnauksen ajan. Montaa päivää jengillä ei kuitenkaan ole voinut olla aikaa harjoitella, sillä xseveN pelasi vielä muutama päivä sitten oman joukkueensa HAVUn kanssa.

Ensimmäiseen kohtaamiseen vastaan asettunut tanskalainen North on alisuorittanut viime aikoina pahasti, joten ENCEllä oli ehdottomasti hyvät mahdollisuudet voittaa. Mappivalintojen osalta ei suuria yllätyksiä nähty, kun North valitsi Overpassin, ENCE Trainin ja mahdolliseksi ratkaisijaksi jäi Inferno.

Karmaiseva alku xseveNille

Overpass ei missään nimessä ole ENCEn vahvin kartta ja se näkyi heti alusta alkaen. Erityisesti lainamies xseveN ei tuntunut onnistuvan missään, kun mies sai koko mapin osalta vaivaiset kolme frägiä tuloskortille. Northin huima näytös ensimmäisen kartan osalta päättyi lopulta selkeään 16-8-voittoon.

ENCE on ehdottomasti ollut junamaassa yksi parhaista joukkueista jo pitkään, sillä jengi on hävinnyt mapin viimeisen kolmen kuukauden aikana vain kerran. Tänäänkään ei tähän tullut poikkeusta, vaan joukkue hyökkäsi heti tehokkaasti kosti sitejä ja onnistui ottamaan upeat seitsemän kierrosta ensimmäisestä osiosta.

Helpommalle CT-puolelle päästyään ENCE laittoi paikat lopullisesti lukkoon ja esitti hyviä otteita sergejn johdolla, joka nappasi yhteensä 25 frägiä kartassa. Tämä johdatti joukkueen maukkaaseen 16-12-voittoon, joka tarkoitti ratkaisun siirtymistä Infernoon matsin osalta.

ENCEn ongelmat jatkuvat

Infernon ENCE aloitti yhtä huonosti kuin Overpassinkin ja oli alusta alkaen hätää kärsimässä. Ensimmäisen CT-puolen kierrosvoiton suomalaisjoukkue onnistui saamaan vasta kymmenennellä kierroksella, joten joukkue oli todellisessa pinteessä kartta- ja otteluvoiton kannalta.

Osioita vaihdettiin juuttien johtaessa 11-4, joten pislakierroksella oli ENCEn kannalta jättimäisen suuri merkitys. Tilattu pislarundin voitto myös saatiin ja se antoi joukkueelle vielä pienen mahdollisuuden comebackiin.

Lopulta tämä riitti kuitenkin vain neljään kierrosvoittoon, kun North pisti jälleen sitensä lukkoon ja vei vastustamattomasti voiton Infernosta 16-8.  Tällä kertaa jättimäinen alisuorittajan viitta laskeutui suNnyn harteille, joka onnistui ottamaan vain kolme frägiä koko mapin osalta.

Yhteenvetona ottelusta voidaan todeta, että ENCE jatkaa painimistaan samojen ongelmien kanssa, kun Train ja Dust2 tuntuvat olevan ainoat kartat joukkueen mappipoolissa, jossa taistellaan voitosta tosissaan. Seuraavan kerran ENCEä nähdään perjantaina kello 14:00, kun vastaan asettuu kivenkova NiP.

 


Pelaajat: ,
Joukkueet:
Ottelut:
Mapit: ,,