ENCE eSports pitkällä sopimuksella mukaan ESL Pro Leagueen

ESL ENCE

Suomalainen ENCE eSports on solminut ESL:n kanssa pitkän sopimuksen ESL Pro Leagueen osallistumisesta. Liiga on varsin arvostettu ja siihen osallistuukin liuta erittäin kovia nimiä.

Turnausjärjestänä ESL on tunnettu ja hyvin arvostettu toimija. ESL Pro League järjestetään nyt 11 kertaa ja se on aina sisältänyt maailman kärkijengejä. Mukana on ENCEn lisäksi myös tällä hetkellä maailmanlistan (HLTV.org -rankingin) kaikki TOP5-joukkueet Astralis, mousesports, Team Liquid, Fnatic ja Evil Geniuses.

Sopimus, jolla joukkueet sitoutetaan Pro Leagueen on nimeltään The Louvre Agreement. Sopimuksen ovat allekirjoittaneet edellä mainittujen joukkueiden lisäksi myös Complexity, FaZe Clan, G2 Esports, Natus Vincere, Ninjas in Pyjamas, Team Vitality ja 100Thieves. Tämä tarkoittaa siis sitä, että maailman aivan absoluuttinen kärki on sidottuna liigaan useammaksi vuodeksi.

Ohessa ESL:n twiitti, jolla 11-kausi polkaistiin käyntiin

Alkavalla kaudella mukana on siis 24 joukkuetta ja ENCE ei ole ainut, jossa on suomalaisedustusta. ENCEn lisäksi myös Aleksib:n OG sekä zehNin GODSENT ovat mukana kilpailun 11. kaudella. Lisäksi aikaisemmilta kausilta tuttu karsinta ESEA MDL -sarjan parhaiden ja ESL Pro Leaguen huonoimpien joukkueiden välillä on poistumassa. Jatkossa ESL aikoo päättää 13 sopimusjoukkueen lisäksi 11 muuta joukkuetta heidän omalla rankingillaan, jossa heidän turnauksillaan on isompi painoarvo kuin muiden turnausjärjestäjien.

Huhujen mukaan kyseessä kolmen vuoden sopimus

Erittäin tunnettu ja luotettava lähde DeKay twiittasi, että joukkueet olisivat tehneet ainakin kolmen vuoden sopimukset ESL:n kanssa koskien Pro Leagueta ja muita heidän järjestämiä turnauksia. Näille 13 joukkueelle on siis luvassa suorat invitet jokaiseen pelattavaan ESL Pro Leagueen sekä useisiin ESL Pro Tour -turnauksiin, kuten arvostettuihin IEM- ja DreamHack Masters -turnauksiin.

Tuleven vuosien aikana on kuitenkin todennäköistä, että sopimusjoukkueiden määrä kasvaa ja sopimuksen sisältökin voi varmasti jo kolmen vuoden aikana muuttua. Tämä kuitenkin on uusi askel CS-kentälle ja tuo varmasti paljon uutta potkua kasvavaan markkinaan. Onkin siis erittäin mielenkiintoista nähdä, että mitä kaikkea uudella tavalla rakennettu ESL:n sopimus tuo tullessaan. Tulevaisuuden kannalta on todella hienoa, että Suomen elektronisen urheilun keihäänkärki ENCE on mukana tässä projektissa.

Tsekkaa myös: DreamHack Open Anaheim 2020 – Joko nyt, ENCE?


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,,
Ottelut: