ENCE putosi DreamHack Wintereiltä – satumainen comeback oli lähellä avausmapissa

allu ENCE Elisa Invitational

ENCE kohtasi DreamHack Masters Winter -turnauksen toisessa ottelussaan Cloud9:n. Ottelun panoksena oli putoaminen turnauksesta.

ENCE aloitti ottelut uudella kokoonpanollaan kohtalaisesti, kun se taisteli voitosta aina viimeiseen karttaan saakka Complexityä vastaan. Erityisesti Dust2:n huono alku oli lopulta joukkueelle kohtalokas, sillä voitto mapista olisi saattanut tuoda voiton koko ottelusta.

Tänään haaste oli lähes yhtä kova, kun vastaan asettui miljoonamiheistö Cloud9. Isolla rahalla kasatun joukkueen otteet ovat toistaiseksi olleet ailahtelevaisia, mutta sitä ei voida pitää minään jättimäisenä ihmeenä, sillä kokoonpano on ollut vain hetken yhdessä.

Mappeja päivän otteluun pääsi valitsemaan ensin ENCE, joka nappasi itselleen eilisen tapaan Dust2:n. Vastustaja Cloud9 puolestaan päätyi pickaamaan Nuken ja mahdolliseksi ratkaisijaksi jengien välillä jäi Mirage.

Alku kuin toisinto eilisestä

Dust2 alkoi käytännössä identtisesti eiliseen nähden, kun ENCE hakkasi päätä seinään ja yritti hyökkäyspuolellaan väkisin ottaa suoraa haltuun. Tämä antoi Cloud9:lle selvän edun, jota se ei jättänyt käyttämättä, vaan jenkkiorganisaation alaisuudessa pelaava jengi napsi osiosta ison 12-3-voiton.

Tilanteessa 15-4 alkoi näyttää siltä, että Cloud9 menee menojaan, mutta ENCE aloittikin aivan järisyttävän upean comebackin. Suomalaisella sisulla itensä kyllästänyt joukkue tuli kierros kierrokselta lähemmäs vastustajaa ja onnistui viemään ottelun lopulta jatkoajalle.

Jatkoaika varmistuu comebackin jälkeen

Jatkoajalle päästyään joukkueet eivät meinanneet millään saada selville paremmuuttaan. Molemmat ottivat vuorotellen ottelupallon itselleen, mutta eivät onnistuneet katkaisemaan peliä. Lopulta kuitenkin Cloud9 oli vahvempi kolmannella jatkoajalla ja vei kartan sydäntä särkevästi nimiinsä 25-23.

ENCE jatkaa tappioiden tiellä

Tiukkaakin tiukemman tappion jälkeen odotukset Nuken suhteen eivät olleet jättimäiset. ENCE pääsi kuitenkin aloittamaan mapin helpommalla CT-puolella, joten mahdollisuudet hyvään alkuun oli olemassa.

Nopeasti kävi kuitenkin ilmi, että joukkue jätti kaiken kentälle pölyssä. Cloud9 esitti vahvaa peliä hyökkäävällä puolellaan ja meni jo vastustamattoman oloiseen 11-4-johtoon. ENCE koitti vielä taistella tietään hyökkäävällä puolella takaisin, mutta vastustajan puolustus oli yksinkertaisesti liikaa. Tämä johti mapin osalta loppulukemiin 16-9 ja matsin osalta 2-0-tappioon.

Posiitivinen puoli on se, että ENCE esitti välillä todella hyvää CS:ää, vaikka kokoonpano on ollut vasta hetken yhdessä. Samaan aikaan tulee muistaa se, että joukkue tarvitsee voittoja, jotka ruokkisivat sen itseluottamusta ja antaisivat mahdollisuuden taistella turnauksissa pidemmälle.

Nyt joukkue on käytännössä aina ulkona kahden matsin jälkeen, joka ei missään nimessä ole kestävä tilanne pidemmän päälle.  Doto ja sAw ovat olleet kuitenkin erityisen hyvä lisä ja olisi fantastista nähdä, mitä yksi isompi voitto voisi tehdä joukkueen itseluottamukselle ja sitä kautta suoritukselle.


Pelaajat: ,,
Joukkueet:
Ottelut:
Mapit: ,