ENCE kärsi katkeran tappion – unelma Major-turnauksesta haihtumassa

GORILLAZ sergej SuNnyn sunny ENCEn GODSENT ENCE IEM Beijing DreamHack Masters Winter FPX GORILLAZ

Suomalaisjoukkue ENCE oli tiukassa paikassa perjantaina, sillä tappio tietäisi tippumista turnauksesta. Vastassa oli aina niin kova ruotsalainen Ninjas in Pyjamas.

Karttavalinnoissa ei nähty mitään yllätyksiä, sillä NiP valitsi ensimmäiseksi Overpassin, jossa ENCEn esitys oli suorastaan karmaiseva torstain North-ottelussa. Suomalaispelaajat sen sijaan luottivat aina turvalliseen Trainiin.

Overpass meni täysin vastaavissa merkeissä kuin torstaina, sillä NiP jyräsi jokaisella osa-alueella ENCEn yli. Loppunumerot kirjattiin 16-7.

Train sai sysimustan startin

ENCEn omakin karttavalinta käynnistyi surullisissa merkeissä, sillä Ninjas in Pyjamas marssi nopealla tahdilla 7-1-johtoon. Tämän jälkeen ENCE sai kuitenkin juonesta kiinni ja rakensi puoliskosta vielä kelvollisen, sillä joukkue pääsi CT-puolelle vain 6-9-tappioasemassa.

NiP laittoi kuitenkin luun kurkkuun nopeasti, sillä ruotsalaiset olivat hetkessä karanneet 15-8-johtoon ja kartta vaikutti olevan ohi.

ENCEn taistelutahdolle täytyy nostaa hattua, sillä tuskaisesta tilanteesta huolimatta usko ei loppunut omaan tekemiseen. Nousu näyttikin hetkellisesti mahdolliselta, kun ENCE nousi jo kahden kierroksen päähän. Ninjas in Pyjamas nappasi kuitenkin 29. kierroksen nimiinsä ja varmisti otteluvoiton numeroin 16-13.

Tämä tarkoittaa sitä, että ENCE tippui ulos turnauksesta kahdella peräkkäisellä tappiolla. Kyseessä oli viimeinen karsintaturnaus Majoreille, joten seuraukset ovat kohtalokkaat. Tilille kilahtaa ainoastaan 390 pistettä, mikä tarkoittaa sitä, että ilman järisyttäviä yllätyksiä Major-paikka jää haaveeksi.

Yksi pelastava asia voisi olla se, että Valve päättäisi järjestää vielä karsintaturnauksia, koska Rion turnaus jouduttiin perumaan ja seuraava Major pelataan aikaisintaan keväällä 2021. Kaikki on tällä hetkellä kuitenkin toiveajattelua, sillä lähtökohtaisesti haaveet kuihtuivat näihin tappioihin.


Joukkueet:
Ottelut:
Mapit: ,