ENCE tappioon BLASTin finaalien ensimmäisessä ottelussa

ENCE Elisa Invitational

BLAST Premier Spring finaalit käynnistyivät suomalaisittain, kun ENCE kohtasi FaZen. Tiukassa ottelussa nähtiin lopulta kaikki kolme karttaa, kun FaZe vei voiton numeroin 2-1.

ENCE ja FaZe ottivat mittaa toisistaan, kun suomalaiset aloittivat pelinsä BLAST Premier Spring finaaleissa. Turnauksen pudotuspelit pelataan Best of Three -muodossa ja formaattina toimii Double-elimination, joten ensimmäinen häviö ei vielä pudota joukkuetta jatkopeleistä, vaan tiputtaa hävinneen alempaan kaavioon.

Karttavalintoja pääsi ensimmäisenä tekemään ENCE, joka päätyi valitsemaan tutun ja turvallisen de_dust2:n, jossa erityisesti Jamppi ja allu on kuin kotonaan. FaZe päätyi valitsemaan de_miragen, joka on myös suomalaisille hyvä kartta. Viimeiseksi ja mahdolliseksi ratkaisevaksi kartaksi puolestan jäi de_nuke.

Tiukkaa taistelua loppuun saakka

Kansainvälisellä kokoonpanolla varustettu vastustaja päätti aloittaa CT-puolella ja alku olikin heidän kannaltaan hyvä, kun ensimmäiset neljä kierrosta meni helposti joukkueelle. ENCE kuitenkin taisteli nopeasti itsensä tasoihin ja ensimmäistä osiota mentiinkin tämän jälkeen eteenpäin rinta rinnan. Osio päättyi lopulta pienimmällä mahdollisella marginaalilla 8-7 FaZelle.

Toinen osio alkoi coldzeran joukkueen pislavoitolla, mutta onni ei kestänyt pitkään, sillä ENCE voitti heti perään forcen. Tästä suNnyn jengi sai momentumin itselleen ja nappasi neljä seuraavaa kierrosta nimiinsä. Seuraavan kuuden osalta FaZe taisteli itsensä takaisin kuskin paikalle, kun joukkue otti nimiinsä viisi kierrosta ja 14-11-johdon.

ENCE näytti kuitenkin, että suomalainen sisu ei todellakaan ole kuollut ja väänsi pelin vielä tasoihin kolmella upealla kierrosvoitolla. Oli siis selvää, että kaikki 30 rundia tullaan näkemään ja momentum oli selvästi suomalaisilla. Vastustaja ei kuitenkaan ollut samaa mieltä tilanteesta, vaan hyökkäsi viimeiset kaksi kierrosta tehokkaasti ja otti ensimmäisestä kartasta 16-14-voiton.

ENCE ei suostu luovuttamaan

Mirage alkoi tällä kertaa ENCEn CT-osiolla ja alku oli samanlainen kuin viimeksi samaisella puolella. Pistoolikierros meni FaZelle, mutta sergej ja kumppanit kuittasivat kierroksen heti forcella. Tällä kertaa joukkue ei kuitenkaan saanut kerättyä tämän perään kiesejä, vaan vihulianen kuittasi pelin heti tasoihin. Seuraavat neljä ENCE kuitenkin puolusti upeasti ja meni mukavaan 6-2-johtoon.

Alkoikin vaikuttaa siltä, että osiosta tulisi todella hyvä suomalaisjoukkueelle, mutta mitä vielä. FaZen hyökkäykset olivat mainioita, kun joukkue nappasi osion loput seitsemän kierrosta ja täten koko puoliskon nimiinsä numeroin 9-6. Pislakierroksen voitto oli siis jälleen erittäin suuressa arvossa, jotta ENCE voisi vielä nousta taistelemaan niin kartta kuin otteluvoitostakin.

Pislarundin Aerial joukkueineen onnistuikin voittamaan, mutta hävisi jälleen tähän perään forcekierroksen, joka tiesi isoja vaikeuksia ottelun kannalta. Aseilla ENCE onnistui nappaamaan muutaman kierroksen, mutta FaZe vei nopeasti itsensä 15-10-johtoon. Jälleen kuitenkin suomalainen sisu näytti voimansa, kun suNnyn johdolla joukkue taisteli pelin jatkoajalle.

Vääntö on hurjaa

Jatkoaika alkoi mukavasti, vaikka ensimmäinen kiesi menikin FaZelle. ENCE kuitenkin vei kaksi seuraavaa nimiinsä, kun Jamppi otti uskomattoman 1v3 kierroksen joukkueelleen. Ensimmäinen CT-puolen kierros meni suvereenisti suomalaisille, joten luvassa oli kaksi karttapalloa. Enää joukkue ei antanut voiton lipua käsistään, vaan naulasi toisen mapin numeroin 19-16.

Nukeen ENCE sai parhaan mahdollisen alun, kun se starttasi hyökkäävällä puolella ja voitti ensimmäisestä seitsemästä kierroksesta peräti viisi. Hyvä vire ei kuitenkaan jatkunut, vaan FaZe rakensi sellaisen puolustumuusrin, että siitä ei enää tultu läpi. Osion kaikki loput kierrokset siis vastustajalle, joka tarkoitti todella tukalaa 10-5-tappioasemaa Twistan suojateille.

FaZe nappasi jälleen pislarundin sekä säästökierrokset, joten suomalaisittain tilanne oli lähes toivoton, kun joukkue oli tappiolla jo 13-5. Asekierroksilla sama meno jatkui ja kansainvälinen kokoonpano meni menojaan. ENCEn 5-1-johtoasema kääntyi täten 15 peräkkäisen hävityn kierroksen myötä 16-5-tappioon ja koko ottelun häviöön 2-1. Suomalaiset jatkavat matsejaan alemmassa kaaviossa.

Huomasitko tämän: Pelataanko legendaarinen Kölnin CS-turnaus sittenkin LANissa?

 

 

 

 

 

 


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,
Ottelut: