Maailmanlistan #1 liian kova pala – ENCE ulos BLASTin finaaleista

ENCE kohtasi BLAST Premier finaalien toisessa ottelussaan G2:n. Molemmat joukkueet hävisivät avausottelunsa, joka tarkoitti, että toisen matka turnauksessa päättyy tänään.

Suomalaisjoukkue ENCE ja nykyisin kansainvälisellä kokoonpanolla varustettu G2 ottivat mittaa toisistaan, kun BLAST Premierin finaalit jälleen jatkuivat. Joukkueiden viimeisin kohtaaminen tapahtui Champions Cupissa joulukuussa 2019, joten keskinäisiä ennakkoasetelmia ei ainakaan tämän perusteella voinut ennustaa.

G2 nousi juuri päivitetyn maailmanlistan rankingissa sijalle #1, kun taas puolestaan ENCE majailee tällä hetkellä sijalla #14. Tämän perusteella voidaan todeta, että kansainvälinen kokoonpano oli otteluun lähdettäessä selvä ennakkosuosikki ja suomalaisilta vaadittiin parasta mahdollista esitystä, jotta joukkueella olisi mahdollisuus voittoon.

Karttavalintatilaisuudessa ei nähty yllätyksiä, kun ENCE bannasi jälleen Vertigon ja G2 puolestaan Overpassin. Mappivalinnat menivätkin Twistan suojattien kannalta mahtavasti, sillä ensimmäiseksi kartaksi jengi pääsi valitsemaan Trainin, toiseksi mapiksi vastustaja puolestaan otti Miragen ja ratkaisevaksi kartaksi jäi Dust2.

Karmea Train

Junan suNny ja kumppanit aloittivat hyökkäävällä puolella, joka on lähtökohtaisesti vaikeampi puoli. Alku ei missään nimessä ollut optimaalinen, kun joukkue hävisi sekä pislakierroksen että säästökierrokset. Sama trendi jatkui myös asekierroksilla, kun ENCE onnistui voittamaan vain yhden kierroksen allun 1v2 clutchin ansiosta ensimmäisen seitsemän rundin osalta.

Jatkokierrokset eivät tuoneet tilanteeseen muutosta ja lopulta puolia vaihdettiin suomalaisten kannalta karmeassa 12-3-tappioasemassa. Kun toinenkin pistoolikierros meni G2:lle, niin alkoi homma olla taputeltu. ENCE onnistui taistelemaan itselleen vielä muutaman asekierroksen, mutta sekin pyristely loppui lyhyeen, kun loppulukemat lopulta vihulaiselle 16-6.

ENCE herää peliin mukaan

Miragen ENCE pääsi aloittamaan CT-puolella ja tällä kertaa alku olikin selvästi parempi. Kuuden ensimmäisen osalta vastustajalla ei ollut mitään saumaa, kun Aerial joukkueineen nakutti taululle heti tennislukemat 6-0. Jengin vauhti ei suinkaan tästä hidastunut, vaan joukkue onnistui voittamaan vielä viisi lisäkiesiä, joiden turvin heillä oli tukeva 11-4-johto puolia vaihdettaessa.

Hyökkäävän osion ENCE aloitti voittamalla pislarundin, joten karttavoiton pystyi jo maistamaan suussa. G2 ei ollut kuitenkaan valmis luovuttamaan, vaan tiimi yritti pitää itsensä vielä pelissä mukana. Aerialin ja sergejn johdolla puolustuksen pyristelyt pystyttiin kuitenkin tuhoamaan, joten toinen kartta meni lopulta suomalaisjoukkueelle lukemin 16-8.

Pölystä pannukakku

Kolmantena ja ratkaisevana karttana nähtiin klassinen de_dust2, jossa molemmat joukkueet on esittänyt vahvoja otteita. ENCE aloitti taistelun CT-puolella ja alku olikin aivan kamala. Tällä kertaa G2 nakutteli tenniksestä tutut 6-0 lukemat ensin taululle ja tämän jälkeenkin antoi Jampin jengille vain yhden rundin. Kahdeksan kierroksen jälkeen G2 johdossa jo tukevasti 7-1.

Sama ralli jatkui seuraavilla kierroksilla, kun kennyS ja kumppanit tekivät suomalaisjoukkueen puolustuksesta reikäjuustoa. Puolia vaihdettiin Trainin tavoin jäätävässä 12-3-tappioasemassa ja tilanne alkoikin olla toivoton. Ottelun kannalta seuraava pislakierros olikin elintärkeä ENCElle ja joukkue onnistuikin nappaamaan sekä sen että vastustajan säästöt nimiinsä.

Asekierroksilla G2 kuitenkin palasi takaisin kuskin paikalle ja ottikin heti kaksi peräkkäistä kierrosta, joka oikeutti jo 14-6-johtoasemaan. Tämän jälkeen ENCEn rahat olivat jo lähes kokonaan kulutettu ja jengillä oli enää yksi mahdollisuus aseisiin. Tämäkään ei tuottanut tulosta, vaan tiimi koki 16-6-tappion viimeisestä ratkaisevasta kartasta ja tippui näin ollen pois turnauksesta.

Tsekkaa tämä: OG hävisi avausottelunsa BLAST Premierin finaaleissa

 

 

 

 


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,
Ottelut: