ENCE väisti luodin – suomalaisjoukkue voitti käsittämättömän trillerin

ENCE

Suomalaisjoukkue ENCE oli pakkovoiton edessä, kun se kohtasi tanskalaisen x6tencen cs_summit 6 -turnauksessa. Ottelusta muodostui lopulta todellinen jännitysnäytelmä.

ENCE joutui pettymään eilen pahasti, kun toinen tanskalaisjoukkue Heroic kaatoi heidät summitin avaustottelussa. Tämä tarkoitti suomalaisjoukkueelle tippumista alempaan kaavioon ja pakkovoittoa ottelusta, jossa vastaan asettui lohkon toinen tanskalaisjoukkue x6tence (ent. Copenhagen Flames).

Ennakkoon matsin piti olla selvästi helpompi kuin ottelun Heroicia vastaan, joka on selvästi maanmiehiään nimekkäämpi joukkue. Karttoja pääsi tällä kertaa valitsemaan ensin vastustaja, joka sai hyvän mahdollisuuden valita de_overpassin, kun ENCE instabannasi jälleen de_vertigon. Overpass ei missään nimessä ole ollut suomalaisjoukkueen vahvin kartta missään vaiheessa.

ENCE itse ei tuottanut yllätyksiä, vaan päätyi valitsemaan tutun ja turvallisen de_trainin, jonka joukkue valitsee aina, jos se vain on mahdollista. Se onkin jengin selkeä ykkösmappi ja tulokset niin Jampin kuin xseveNinkin kanssa ovat olleet mainiota kyseisessä kartassa. Mahdolliseksi ratkaisevaksi maaksi päätyi lopulta de_nuke, jonka suomalaiset hävisivät viimeksi eilen.

Takkuileva alku

Overpassin ENCE pääsi aloittamaan puolustavalla puolella, koska juutit valitsivat kartan. Eilenkin suureksi ongelmaksi muodostunut pistoolikierrosten voittaminen tuntui kuitenkin jatkuvan, kun x6tence nappasi heti sekä pislan että säästökierroksen. ENCE hävisi myös ensimmäisen aserundin, mutta voitti heti perään pislaoston, joka laittoi vastustajan säästölle ja peli tasoittui.

Osion loppua kohden ENCEn ote kuitenkin alkoi jälleen herpaantua, vaikka joukkue oli onnistunut nappaamaan kolmen ensimmäisen jälkeen kuusi kahdeksasta mahdollisesta. Allu teki kaikkensa holdatessaan sitejä, mutta vastustajan hyvät hyökkäykset puoliskon lopussa siivittivät heidät lopulta osion voittoon numeroin 8-7.

Toista pislarundia ENCE ei suostunut häviämään, vaan nappasi sen väkisin. Tästä jatkui hyvä flow, kun jengi onnistui voittamaan neljä seuraavaakin ja meni jo 12-8-johtoon. Sitten tapahtui kummia, kun tanskalaiset pystyttivät sellaiset muurit, että niistä ei päässyt enää läpi. Seuraavista yhdeksästä peräti kahdeksan vastustajan nimiin, joka tarkoitti myös ensimmäistä mappia lukemin 16-13.

ENCE junassa odotetun vahva

Junaan lähdettiin isoilla odotuksilla, sillä ENCE on ollut kartassa todella vahva ja voitti sen myös eilen. Tällä kertaa jengi oli ensin hyökkäävällä puolella ja ottikin heti alkuun luulot pois vihuilta neljällä kierrosvoitolla. HooXi joukkueineen ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan säästi itselleen kunnon aseet ja onnistuikin tylsyttämään suomalaisjoukkueen hyökkäyksistä parhaan terän pois.

ENCE kuitenkin näytti, miksi joukkue päätyy junamaahan kerta toisensa jälkeen. Osion loppua kohden mentäessä hyökkäykset olivat koko ajan tehokkaampia ja juuttijoukkue vapisi niiden alla. Erityisesti allu ja sergej olivat uskomattomassa letkussa, kun joukkue onnistui voittamaan vaikeamman hyökkäävän puolen osion peräti 9-6.

Suomalaisten kadonnut pistoolikierrosten vire tuntui vihdoin löytyneen, kun tiimi onnistui ottamaan jo kolmannen peräkkäisen pislarundin. Tämä alkoikin olla kartan kannalta lopun alkua, sillä CT-puoli on Trainissa paljon helpompi. Tanskalaisten pyristelyt päättyivätkin melko nopeasti junan osalta, kun loppulukemat olivat Twistan suojateille 16-9.

Koko turnaus Nuken varassa

Tällä kertaa oli selvää, että tarvittiin todella paljon parempi Nuke, kun mitä viime aikoina on nähty. Koko turnaus oli yhden kartan varassa, joten häviöön ei todellakaan ollut varaa. Alku hyökkäävälle puolelle oli voitetun pislakiesin jälkeen karmein mahdollinen, sillä x6tence voitti ensin forcen ja tämän jälkeen peräti kahdeksan rundia, joka vei heidät jo 9-1-johtoasemaan.

ENCE näytti kuitenkin, että suomalainen sisu elää ja hengittää hienosti, kun se kaapi itselleen väkisin osion viidestä viimeisestä kierroksesta neljä ja sai tällä tavoin taisteltua puoliskosta kohtalaisen. Kun joukkue onnistui jo viidennen kerran peräkkäin voittamaan vielä pislarundinkin, oli peli jälleen uudestisyntynyt ja tilanne juuteille vain 10-9.

CT-puoli jatkui vahvasti, kun erityisesti Aerial puolusti hallia järisyttävän hyvin silucoltillaan. Vihulaiset onnistuivat nappaamaan vain yksittäisiä kierroksia ja alkoikin näyttää siltä, että ENCE menee matsissa menojaan, mutta mitä vielä. Tilanteessa 14-12 tanskalaiset keksivät aivan uudet lääkkeet matsiin ja otti kolme seuraavaa kiesiä, joka tarkoitti ottelupalloa.

Paluun kentille tehnyt xseveN puolusti kuitenkin ramppia mainiosti ratkaisevalla kierroksella ja peli onnistuttiin viemään jatkoajalle. Jatkoajalla servulla oli enää vain yksi joukkue, kun ENCE rutisti helpottavan 2-1 voiton numeroin 19-15. Aerialille käsittämättömät 36 härkää ottelusta. Seuraavan kerran joukkue pelaa sunnuntaina kello 19:00 NiP/Heroic pelin häviäjää vastaan.


Pelaajat: ,,
Joukkueet:
Ottelut: