ENCE vajoaa rankingissa – tilanne on todella huolestuttava

allu ENCE Elisa Invitational

Suomalaisjoukkue ENCE on todellisessa syöksykierteessä eikä tilanne näytä helpottavan ainakaan lähiaikoina.

ENCEn tilanne on puhuttanut syksystä 2019 lähtien, kun joukkue antoi potkut silloiselle IGL:lle Aleksib:lle. Tuo päätös käynnisti sellaisen ketjureaktion, jota kukaan tuskin osasi odottaa. Samalla se hajotti koko organisaation pakan täydellisesti, sillä tuosta joukkueesta on jäljellä enää yksi pelaaja.

ENCEllä on tällä hetkellä riveissään ainoastaan kolme pelaajaa, joten ensimmäisenä tehtävänä olisi saada joukkue kasaan. Sekasorto näkyy tällä hetkellä kaikkialla, sillä suomalaisjoukkueen ranking päivitetyllä listalla on 66.

Pudotus on ollut suorastaan katastrofaalinen ja se tarkoittaa samalla sitä, että ESL Pro Leaguen lisäksi luvassa ei ole kutsuja isoihin turnauksiin. Näin ollen tulevien kuukausien aikana edes pelien löytäminen tulee olemaan haastavaa.

Kun tähän päälle otetaan se, että kokoonpano ei vielä täysi mysteeri ja sen saaminen kilpailukykyiseksi vie aikaa, niin ENCEltä tuskin on odotettavissa menestystä vuoden 2021 aikana.

Nyt huudetaankin muilta suomalaisjoukkueilta esiin astumista, sillä tarjolla olisi todellakin Suomen ykkösjoukkueen titteliä. Suurimmat katseet on varmasti käännetty HAVUn suuntaan, sillä ainakin paperilla joukkueessa pitäisi olla potentiaalia. Kuitenkin sielläkin suunnalla pelaajisto on elänyt, joten harjoittelu tulee korostumaan tulevien viikkojen aikana.


Joukkueet: