ENCE varmisti lohkon kakkossijan – alkulohko ilman tappioita

Cs:go Astralis

BLAST Premier Spring Showdown jatkui ENCEn osalta kohtaamisella Astralista vastaan. Tanskalaiset ovat olleet vaisuja viime aikoina kahden rosterivaihdoksensa jälkeen.

ENCE ja Astralis pääsivät mittaamaan paremmuuttaan, kun luvassa oli molempien joukkueiden viimeinen alkusarjan ottelu BLASTin Showdownissa. Vaikka molemmat olivat jo varmistaneet jatkopaikkansa, oli pelissä vielä paljon panosta sijoitusten osalta. Voittajalle oli luvassa lohkon kakkossija, joka tarkoitti huomiselle huilipäivää ja paikkaa kahdeksan parhaan joukossa.

Karttavalintojen suhteen ENCE aloitti bannaamisen, joten viimeinen sana jäi tanskalaisille. Suomalaiset bannasivat Vertigon, Overpassin ja Infernon. Astralis puolestaan päätyi poistamaan Miragen, Trainin ja Dust2:n, joten luvassa oli Nuke. Herkullista ydinjätemaasta tekee se, että allu ja kumppanit olivat aikoinaan se joukkue, joka lopetti juuttien voittoputken kyseisessä kartassa.

Twistan suojatit pääsivät aloittamaan hyökkäävällä puolella, joka on yleensä selvästi vaikeampi Nukessa. Alku oli ENCElle kuitenkin paras mahdollinen, kun joukkue voitti ensin pislan ja tämän jälkeen vielä vastustajan säästökierrokset. Asekierroksilla sama meno jatkui, kun suomalaiset jyräsivät tanskalaisvastustajan aivan maan rakoon napaten seitsemän ensimmäistä kierrosta.

ENCE ei suostu häviämään

Astralis ei kuitenkaan lannistunut tästä, vaan joukkue alkoi taistella tietään tosissaan peliin mukaan. Magiskin joukkue sai laitettua sekä pankkinsa että puolustuksensa kuntoon ja ENCE oli hätää kärsimässä, kun seuraavat kuusi kierrosta meni juuteille. Viimeiset kierrokset vaihdettiin keskenään, joten suomalaisjoukkue pääsi aloittamaan toisen puoliskon 8-7-johdossa.

CT-puoli on lähtökohtaisesti paljon helpompi, joten kahdeksan kierrosta ensimmäisestä osiosta oli todella kelpo saalis. Tanskalaiset kuitenkin voittivat pistoolikierroksen, joka tarkoitti, että joukkue oli päässyt tosissaan peliin mukaan vaikean alun jälkeen. Myös ensimmäinen asekierros meni Astraliksen leiriin, kun suomalaisjoukkue suli 4v1 tilanteen. ENCE kuitenkin sisuuntui tästä ja palasi takaisin palvelimelle.

Allu näytti jälleen esimerkkiä, kun miehen AWP-käsi oli jäätävässä kunnossa. Sunnyn upean 1v3 jälkeen suomalaiset olivat kuitenkin hetken hätää kärsimässä, kunnes joukkue sai jälleen juonen päästä kiinni ja tasoitti pelin 13-13. Kolme viimeistä kierrosta olivat jälleen helppoa kauraa, kun ENCE otti voiton ottelusta lukemin 16-13. Seuraava matsi joukkueella on lauantaina kello 13:30, mutta vastus ei vielä ole tiedossa.

Tsekkaa myös: OG nappasi murskaavan voiton – toinen kartta harvinaisen tyly näytös


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,
Ottelut: