ENCE voittoon tiukimmalla mahdollisella tavalla

ENCE

ENCE ja sAw kohtasivat, kun suomalaisjoukkueen ottelut BLAST Preamier Spring Showdownissa jatkuivat. Joukkue onnistui puristamaan voiton ottelusta vaikean alun jälkeen.

ENCE lähti jättimäisenä ennakkosuosikkina otteluun sAwia vastaan. Portugalilaisjoukkue on scenessä melko tuntematon ja olikin suuri yllätys, että he ylipäänsä pääsivät mukaan BLAST Premier Showdowniin. Joukkue taisteli tiensä läpi karsinnoista, joissa ehdoton ennakkosuosikki oli Movistar Riders, joka oli esittänyt aikaisemmin mainioita otteita ESL One: Road to Riossa.

Sunnyn joukkueelle ensimmäinen matsi oli todella tiukka, kun Vitalityä vastaan mitellyssä ottelussa nähtiin kaikki 30 kierrosta. Ottelusta sAwia vastaan oli odotettavissa huomattavasti helpompaa, sillä vastus oli ennakkoon paljon heikompi. Takki auki ei kuitenkaan voi lähteä yhtäkään joukkuetta vastaan, sillä kaikilla on mahdollisuus yllättää kenet vain.

Karttavalintatilaisuuden pääsi aloittamaan portugalilainen vastustaja, joka tarkoitti, että suomalaisilla oli viimeinen sana sanottavanaan mappivalintojen osalta. Viimeisiksi vaihtoehdoiksi valintatilaisuudessa jäi Nuke ja Dust2, joista ENCE päätyi valitsemaan pölyn. Iso syy varmasti tähän on se, että kartassa on mahdollisuus käyttää Jampin ja allun tuplabossia.

ENCE lopussa vahva

CT-puoli alkoi pislavoitolla ja forcetappiolla. Tämä tiesi vaikeuksia ja sAw ottikin nopeasti 5-1-johdon. Tämän jälkeen jo mainittu tupla-AWP setup pääsi irti ja suomalaisten puolustus oli vankkumaton seuraavat viisi kierrosta. Loput kierrokset jaettiin tasan joukkueiden välillä, joka tarkoitti ENCEn kannalta 8-7-johtoa, kun puolia vaihdettiin.

ENCE aloitti hyökkäyksensä samalla tavalla kuin portugalilainen vastustaja aiemmin. Joukkue siis hävisi pislan ja voitti heti perään forcen sergejn upean desettelyn jälkeen. Tämän jälkeisiä kierroksia suomalaiset eivät kuitenkaan pystyneet hyödyntämään, vaan hävisivät seuraavat viisi kiesiä ja tilanne alkoi vaikuttaa todella tukalalta, kun joukkue oli häviöllä jo 13-9.

ENCE kuitenkin alkoi vielä herätä peliin mukaan ja tasoitti ottelun jo 14-14, kun allu nappasi 12-14-tilanteessa upeat kolme frägiä ja pakotti vastustajan säästölle. Jampin kahden frägin ansiosta joukkue otti ensin 15-14-johdon ja sen jälkeen ylijuoksi sAwin viimeisellä kierroksella, joka tarkoitti tiukinta mahdollista voittoa lukemin 16-14. Tänään illalla suomalaiset kohtaavat vielä NiPin kello 19:00.


Joukkueet:
Ottelut: