ESL Pro League Grand Final: ENCE vs. FaZe Clan – ennakko ja live stream

ENCE pro major IEM

Suomalaisorganisaatio ENCE pelaa isoista asioista sunnuntaina, kun vastassa on ESL Pro Leaguen finaalissa FaZe Clan, joka juhli mestaruutta myös IEM Katowicessa.

ENCEn taival ESL Pro Leaguessa on sujunut toistaiseksi suorastaan mahtavasti, sillä ensiksi tiimi eteni haastavasta lohkosta pudotuspeleihin. Tämän jälkeen tilille on napsunut kolme voittoa, joista viimeisimpänä Ninjas in Pyjamasin kaato lauantailta. Nyt haaste on kenties matkan kovin, kun vastassa on viime viikkojen suvereeni ykkösjoukkue FaZe Clan.

FaZe muistetaan IEM Katowicen finaalista, jossa se kaatoi vakuuttavasti G2 Esportsin karttavoitoin 3-0. Sama meno on jatkunut tässäkin turnauksessa, sillä matkan varrella joukkueen kovuuden on päässyt kokemaan muun muassa Vitality, Players-nimellä pelannut Gambitin rosteri sekä Natus Vincere. Välierässä FaZen jyrän alle jäi brasilialainen FURIA.

Joukkueet kohtasivat alkulohkossa ja tuolloin ENCE oli vahvempi karttavoitoin 2-1. Tämä antaa taatusti itseluottamusta altavastaajana finaaliin lähtevälle ENCElle.

Finaalissa pelataan isoista asioista kunnian lisäksi, sillä voittaja kuittaa selvästi suuremmat palkintorahat. Mestarille on luvassa 175 000 dollarin palkintopotti ja hurja määrä ranking-pisteitä. Sen sijaan kakkosen tilipussi karttuu 70 000 dollarilla.

Karttavalinnat:

Ei ole vaikea arvailla, mitä karttoja ei finaalissa nähdä. Nimittäin ENCEn bänni osuu Infernoon, kun taas FaZen puolelta valinta on Vertigo. Näin ollen pelattavaksi kartoiksi jäävät Nuke, Mirage, Ancient, Dust2 ja Overpass. ENCEn ensimmäinen valinta kohdistunee Nukeen, jossa tiimi on aivan älyttömässä iskussa. Toinen mahdollinen 1. pick on Ancient. FaZen puolella riittääkin miettimistä, että missä järjestyksessä karttoja lähdetään valitsemaan. Edellisessä keskinäisessä tiimi pickasi Dust2:n, mutta tuo päättyi tylyyn tappioon. Vieläkö löytyy uskoa vai vaihtuuko valinta?

Seuraa näitä:

ENCEn puolelta kannattaa kiinnittää katseet Spinxiin, joka on tullut turnauksen parhaita pelaajia. Mieheltä vaaditaan huippusuorituksia myös sunnuntaina, mikäli suomalaisorganisaatio mielii voittaa mestaruuden.

FaZelta tulivoimaa löytyy enemmän, mutta yhteen mieheen kulminoituu paljon. Joukkueeseen alkuvuonna liittynyt virolainen ropz on aivan jäätävän kova kaveri. Mikäli miehen taso on lähelläkään huippua, niin vastustajalle on luvassa todella hikinen iltapuhde.

Näin katsot ottelun:

Grand Final tulee suorana lähetyksenä Twitchin kautta, missä esimerkiksi Elisa Viihde tarjoaa ottelun suomenkielisellä selostuksella. Matsiin linkit löydät kätevästi meidän CS:GO Ottelukalenteri -osiosta. BO5-systeemillä pelattava taisto alkaa klo 18:00, joten luvassa on maailmanluokan CS:ää koko illan ajan.


Joukkueet:
Ottelut: