ENCEN ja Vitalityn kohtaaminen tarjosi täyspitkän jyystön

Suomalainen ENCE eSports ja ranskalainen Vitality kohtasivat Lower Bracket -sarjan matsissa. Ottelu tarjosi rutkasti tilanteita ja ratkaisua saatiinkin hakea aina kolmannesta kartasta saakka.

Karttojen valintatilaisuudessa Vitality nappasi itselleen Overpassin ja ENCE sai puolestaan Nuken omaksi kotikartakseen. Ensin oli luvassa Vitalityn valitsema kartta ja sen jälkeen ENCEn. Ylimääräiseksi ja mahdolliseksi kolmanneksi kartaksi jäi leftoverina Inferno.

Overpass – Map 1

ENCEn urakka Overpassissa käynnistyi CT-puolelta ja alku näytikin lupaavalta. ENCE siirtyi ensin 2-0-johtoon, johon Vitality vastasi tosin nopeasti ase-erällään ja homma kääntyi lukemiin 2-3. ENCE vei heti perään seuraavan ja muutaman ranskalaiskierroksen jälkeen vielä kolme lisää. Peli kääntyi kuitenkin nopeasti ja sitten olikin vuorostaan Vitalityn vuoro olla ohjaimissa. Ensimmäinen puolisko päättyi täten Vitalitylle 6-9.

Aleksib ja kolmen tapon retake

Terroristeiksi siirryttäessä taivas synkkeni ENCEn osalta ja ensimmäiset viisi erää menikin Vitalityn nimiin. Johtoasema oli tässä vaiheessa vastustajalle jo 6-14. ENCE onnistui raapimaan muutaman erän pommien räjähtämisen turvin, mutta Vitality paketoi kartan lukemiin 9-16. ZywOo oli tänään suorastaan ärsyttävän hyvä ja hän onnistuikin ansaitsemaan muutaman erittäin tärkeän erävoiton Vitalitylle.

Nuke – Map 2

ENCE sai Nukeen unelmalähdön ja vei pistoolierän ja sitä seuraavat neljä erää ollen näin johtoasemassa 5-0. Suomalaisten juhlien jälkeen Vitality lopetti ilakoinnit kuitenkin seinään ja seuraavan kahdeksan erän jälkeen tilanne olikin jo kääntynyt päälaelleen 5-8. Vitality onnistui omissa retakeissan ja ENCE puolestaan sähläsi omalta osaltaan. Puoliskon loput erät meni taasen suomalaisille ja ensimmäinen osuus päättyi kokonaisuudessaan Vitalityn johtoasemaan 7-8.

Puolet vaihtuu ja ENCEn vuoro siirtyä CT:ksi. Pistooli ja sen jälkeinen kaksi erää olivat kirkkaasti suomalaismerkkisiä. Näin ollen tilanne kääntyi ENCEn eduksi 10-8. Kymmenennen erän voittoa edelsi upea B:lle tehty retake. Neljää erää myöhemmin oltiin taas jo tasatilanteissa, mutta sen jälkeen ENCEn lukko piti ja suomalaiset veivät kartan 16-12.

Inferno – Map 3

Infernoon lähdettäessä peli oli vielä täysin auki, mutta valitettavasti serverille saatiin vain ranskalainen joukkue Vitality. ENCE aloitti terroristeina, mutta hyökkäysyritykset jäivät kerta toisensa jälkeen aivan piippuun Vitalityn pyöritellessä peliä oman makunsa mukaan. ENCE saikin ensimmäisen eräkiinnityksen vasta, kun Vitalityllä oli jo yhdeksän erän karkumatka. Ensimmäinen puolisko päättyi lopulta Vitalityn niskalenkkiin 11-4.

xseveNin triplat piti ENCEn vielä hengissä

CT:nä ENCEllä olikin edessään melkoinen urakka ja hetken näyttikin jo siltä, että ehkä tästä vielä saadaan peli aikaiseksi. Tilanne kaventui parhimmillaan tilanteeseen 7-11 ja peli oli taas auki. Ranskalaiset olivat kuitenkin toista mieltä ja he saivatkin höynäytettyä ENCEn puolustusta ja hetken päästä oltiinkin jo tilanteessa 7-14. ENCE sai vielä raapaistua muutaman puolustusvoiton, mutta viimeinen silaus nasahti erässä 25, kun Vitality niittasi pelin poikki 9-16.

Otteluvoitot Vitalitylle 2-1 ja näin ollen fanien harmiksi ENCE eSports saa pakata tietokoneensa ja palata takaisin Suomeen. Perkule!

Katso myös: StarLadder Major Berlin 2019 CS:GO – Otteluohjelma, joukkueet ja live stream


Joukkueet: