ESL Pro League – ENCEn syöksykierre jatkuu jatkumistaan

ENCE

ENCE koki tappion heti ensimmäisessä ESL Pro League -pelissään. Joukkueen pelit alkoivat ennakkoon lohkon heikointa joukkuetta vastaan, mutta tappiokierteelle ei näy loppua.

ENCE koki jälleen tappion, kun he hävisivät suoraan kahdessa kartassa venäläiselle Team Spiritille ESL Pro Leaguen avausottelussa. Joukkueen ongelmat ovat pelistä toiseen hyvin samankaltaisia ja muutosta ei tunnu näkyvän. Ottelu alkoi suomalaisittain surkeasti, kun ensimmäisenä karttana pelattiin de_inferno, jossa suomalaiset olivat aivan vastaantulijoita. ENCE sai Infernossa vain kaksi kierrosta, eivätkä päässeet missään vaiheessa kunnolla peliin mukaan.

Toiseen karttaan de_trainiin suomalaiset kuitenkin sisuuntuivat hieman ja alkuun näyttikin siltä, että ENCEllä on mahdollisuus jopa voittaa ottelu tai ainakin saada kunnon yliote ensimmäiseltä puoliskolta. Hyvän alun jälkeen Spirit kuitenkin ryhdistäytyi ja voitti viimeisestä yhdeksästä kierroksesta seitsemän ja sitä kautta ensimmäisen osion 8-7.

ENCE hävisi toisen puoliskon alkuun pistoolikierroksen sekä ecokierroksen, mutta eivät antaneet tämän lannistaa. Suomalaiset käänsivät momentumin itselleen ja nappasi kuusi perättäistä kierrosta mennen 13-10 johtoon. Näytti siis jälleen siltä, että ENCE tulee viemään Trainin itselleen, mutta sitten tapahtui taas jotain käsittämätöntä ja peli mureni aivan täysin käsiin. Seitsemästä viimeisestä kierroksesta ENCE hävisi kuusi ja lopulta kartan 16-14 ja ottelun 2-0.

Muutoksen aika

Suomalaisten peli on jo useamman kuukauden näyttänyt siltä, että se ei tule korjaantumaan, vaan jotain muutoksia tulisi tehdä. Joukkue on kuitenkin sitkeästi uskonut omaan tekemiseensä, vaikka niin asiantuntijat kuin fanitkin ovat kritisoineet joukkueen esityksiä, eikä syyttä. Nyt kuitenkin aletaan olla siinä pisteessä, että usko omaan tekemiseen ei vaan enää riitä. Joukkueen syöksykierre on jatkunut jo niin pitkään, että muutos on väistämätön.

ENCE pelaa kerta toisensa jälkeen kamalamman näköistä CS:ää ja pelaajilta on selvästi itseluottamus aivan kadoksissa. On selvää, että joukkue teki virheen luopuessaan Aleksib:stä, mutta nyt ENCEn olisi aika myöntää virheensä ja tehdä tarvittavia muutoksia. Aleksi ”allu” Jalli on edelleen huippuluokan pelaaja, mutta IGL:n rooliin hänestä ei ole ja on turha yrittää väittää muuta. Tämän lisäksi Miikka ”suNny” Kempin rooli tulisi ehdottomasti rakentaa joukkueen sisällä uudelleen, sillä nyt hänet on heitetty vain sinne, missä Aleksib ennen pelasi.

On erittäin huolestutttavaa, että joukkueen sisällä edelleen kuvitellaan luisun pysähtyvän ja kelkan kääntyvän. Pelaajat eivät pelaa toisilleen, kommunikaatio vaikuttaa olevan erittäin huonoa ja ainut mahdollisuus voittoon on silloin, kun Allulla on aivan käsittämätön osumispäivä. Joukkue alkaa olla siinä pisteessä, että muutosten vaikutuksiin menee kuukausia, mutta vielä ei kuitenkaan toivoa ole menetetty, jos organisaatio on valmis toimimaan.

Tsekkaa myös: CS:GO ESL Pro League – nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko


Pelaajat: ,,
Joukkueet:
Ottelut: