IS: ENCEn toimitusjohtaja kommentoi organisaationsa arvoa ja mahdollista myyntiä – ”15-50 miljoonaa euroa”

dycha ence pro encen

ENCEn toimitusjohtaja Mika Kuusisto antoi Ilta-Sanomille mielenkiintoisen haastattelun, jossa käytiin läpi myös organisaation nykyistä arvoa.

ENCE on ehdottomasti Suomen suurin esports-organisaatio, joten se on monella tapaa tärkeä suunnannäyttäjä. ENCE onkin pystynyt kasvamaan tasaisesti viime vuosien aikana, mikä näkyy myös liiketoiminnassa ja yrityksen arvossa.

– 15–50 miljoonaa euroa, jotain sieltä väliltä. Onhan tässä paljon tapahtunut, mutta yksi konkreettinen omistus on Louvre-sopimus. Se on hyvä kivijalka, jonka päälle pystyy rakentamaan kaiken muun, Kuusisto toteaa IS:lle.

Louvre-sopimuksella tarkoitetaan sitä, että ENCE saa paikan ESL Pro Leagueen sekä muihin ESL:n suuriin turnauksiin. Tämä takaa sen, että tiimi pääsee vuosittain taistelemaan suurista palkintorahoista sekä pelaamaan maailman huippuja vastaan.

ENCEn liiketoiminta onkin herättänyt jo kiinnostusta ulkomailla, mutta ainakaan tällä erää myyminen ei ole ajankohtaista.

– On tullut tarjouksia ja neuvotteluitakin pidetty, mutta on kiva pitää asiat ja päätösvalta omissa käsissä. Tähän pisteeseen kun on päästy, niin se kynnys myydä myöskin kasvaa, Kuusisto kommentoi IS:lle.

ENCE pelaa nykyisin täysin ulkomaalaisella rosterilla, mutta tänä vuonna perustettu akatemiajoukkue koostuu täysin suomalaispelaajista. Näin ollen organisaatiossa on myös lähdetty panostaa vahvasti tulevaisuuteen, jotta edustukseen tulisi jollakin aikavälillä myös omia pelaajia.


Joukkueet:

NordVPN 600x200