Maanantaina luvassa tuomiopäivä – ESIC ilmoittaa ensimmäiset tutkimuslöydökset

NiP Mirage ESIC 12-vuotiaan

Valmentajien bugia tutkiva puoleeton taho ESIC (Esports Integrity Commission) on ilmoittanut, että maanantaina 28.9. tulee julki ensimmäiset tutkimustulokset sekä sanktiot.

Paljon kohua herättänyt valmentajien bugi on ravisuttanut CS-skeneä suuresti. Väärinkäytöksiä alkoi ilmetä jokin aika sitten, kun ensimmäiset bannit jaettiin. Lisää huomiota herätti se, että ensimmäisten bannattujen joukossa oli mm. huippuvalmentaja HUNDEN.

Suomalaisten osalta mielenkiintoa lisäsi entisestään, kun ENCE hyllytti valmentajansa Twistan, joka myönsi käyttäneensä bugia aikaisemmassa joukkueessaan vuonna 2017. Tässä yhteydessä ESIC ilmoitti, että mies olisi voinut jatkaa tutkimusten ajan valmentajan hommia, mutta ENCE ja Twista yhdessä päättivät, että hyllytys on paras vaihtoehto.

Millaisia banneja ESIC jakaa?

Maanantaina nähdään esimakua tulevasta ja lisää tietoa siitä, millaisia banneja ESIC aikoo oikein jakaa. Ensimmäiset kiellot olivat ainakin melko pitkiä, joten tuskin ainakaan lievennystä on luvassa.

Usea valmentaja on myös itse ilmoittanut omista väärinkäytöksistään, joten tällä voisi kuvitella olevan bannia lieventävä vaikutus. Bugin käyttäminen on kuitenkin ollut huijaamista, joten on mielenkiintoista nähdä myös Valven kanta tilanteeseen, sillä pelaajille on jaettu huijaamisesta permabanneja.

Omalla tavallaan on todella mielenkiintoista nähdä, ketkä kaikki ovat käyttäneet bugia väärin ja millaisia pelikieltoja siitä jaetaan. Samalla on hyvä tunnistaa tilanne ja ymmärtää se tosiseikka, että tämä on iso kolaus niin pelille kuin valmentajillekin. Vain aika näyttää millaiset seuraukset tästä tulee ja miten se vaikuttaa CS-valmentajiin tulevaisuudessa.

Mikä ihmeen valmentajien bugi?: Paljon kohuttu valmentajien bugi – mistä siinä oikein on kyse?


Pelaajat:
Joukkueet: